Rolice s cimetom jedno su najpopularnijih jela tijekom jeseni. Njihova priprema je mnogo lakša nego što se na prvi pogled čini. Donosimo recept za ovo ukusno i sočno jelo koje će vam zasladiti dan!
Sastojci
1 šalica maslaca
2/3 šalice bijelog šećera
1/2 žličice soli
1 veliko jaje
1 žlica vanilije
2 šalice višenamjenskog brašna
1 veće jaje
1/2 šalice smeđeg šećera
2 žličice mljevenog cimeta ili začina za pitu od jabuka
50 g krem sira
1 žlica maslaca
3/4 šalice slastičarskog šećera
2 do 3 žlice gustog vrhnja
Recept
Umutite 1 šalicu maslaca u velikoj zdjeli na srednje jakoj temperaturi 30 sekundi.
Dodajte bijeli šećer i sol. Mutite na srednjoj razini 2 minute, zatim umutiti jaje i vaniliju.
Umiješajte brašno na maloj brzini. Izvadite tijesto iz miksera i stavite ga na plastičnu foliju. Oblikujte pravokutnik. Zamotajte tijesto u plastičnu foliju; ohladite dok ne bude lako s njime rukovati (najmanje 1 sat). Obilno pobrašnite tijesto i razvaljajte ga u pravokutnik,
premažite tijesto lagano umućenim jajetom. Pomiješajte smeđi šećer i cimet i ravnomjerno pospite po tijestu. Čvrsto zarolajte tijesto, počevši od duže strane, zamotajte roladu u prozirnu foliju i stavite na pleh. Zamrznite 30 minuta ili dok ne postane dovoljno čvrsto za rezanje.
Zagrijte pećnicu na 190 stupnjeva C. Lim za kekse obložite papirom za pečenje. Izrežite tijesto na kolute i stavite ih na lim, pa pecite kolačiće dok se ne stvrdnu i lagano porumene s donje strane, 8 do 10 minuta. Ohladite. U međuvremenu pripremite glazuru. U maloj posudi umutite krem sir i preostalu 1 žlicu maslaca. Umiješajte slastičarski šećer i dovoljno vrhnja da dobijete glazuru tekuće konzistencije. Ohlađene kolačiće prelijte glazurom od krem sira. Rolice s cimetom su spremne. Dobar tek!