Nedjelja, 13 listopada, 2024

Kritika pjesme i videospota: Detour – Imaš sebe

Kako bi to radili prednici Lima Dujmić i Novi Fosili čiji stijeg Detour s punim pravom nose za novi milenij, ispričalo se na zavodljivo ugodan i melodičan ženski vokal

Ambicija zagrebačke urbane pop škole Detoura nikad nije bila djelovanje na estradi i postojanje u kontekstu gabarita koji određuju popularno na domaćoj sceni. Pod autorovodstvom Nenada Borgudana uvijek se pokušavalo dodati više ili manje art šmeka ili osjećaja kojim bi razbijali stereotipe i redaljke isluženih rima na terenu M/Ž odnosa. U slučaju novog singla s aktualnog albuma “Master blaster” u ritmičkoj instrumentalnoj bazi prepoznaju se tonovi Kravitzeve “Chamber” i u razvoju vokalne melodije mjestimično podsjeća na Ramirezovu “Barcelonu”.



Kako bi to radili prednici Lima Dujmić i Novi Fosili čiji stijeg Detour s punim pravom nose za novi milenij, ispričalo se na zavodljivo ugodan i melodičan ženski vokal o prostoru ljubavi prema sebi ali ne nužno na egoističan način. Spot je crno bijeloj estetici kamerom iz ruke u jednom kadru popratio kretanja plesačice Maje Jakovinac u nekom od zagrebačkih stanskih plesnih studija ne bi li kompletirali priču jednog intimnog i individualnog stava koji može poslužiti i kao role model slušateljima za zdraviji odnos prema sebi samima.

7.5/10

Pročitajte još...

Povezano

Ostavite komentar

Molimo upišite komentar
Molimo upišite vaše ime