Subota, 23 ožujka, 2024

Ne propustite na Interliberu: Knjiga ’73 priče o albumima’ slavi žene u glazbi

U knjizi o svom glazbenom putu govore Josipa Lisac, Tereza Kesovija, Radojka Šverko, Gabi Novak, Jasna Zlokić, Zdenka Kovačiček, Doris Dragović, Severina, Vjekoslava Huljić, Nina Badrić i brojne druge

Album kao glazbeni format nadišao je sve trendove kroz desetljeća postojanja i ostao jedan od glavnih alata razvoja glazbene umjetnosti općenito. A upravo u spomen 73. rođendana albuma krajem listopada proslavljen je i 4. Nacionalni dan albuma u Hrvatskoj.Tim je povodom Hrvatska diskografska udruga u suradnji s diskografskim kućama, autorima i izvođačima izdala knjigu koja u prvom redu slavi žene koje su kroz godine doprinijele razvoju i promociji glazbe u Hrvatskoj te svojim opusom obogatile domaću diskografiju.

73 priče o albumima – žene u glazbi, stihu i interpretaciji

Knjiga “73 priče o albumima – žene u glazbi, stihu i interpretaciji”, autora Zlatka Turkalja Turkija, donosi 36 zanimljivih intervjua sa ženama koje su na razne načine obilježile hrvatsku glazbenu scenu.

Brojne dame su ispričale svoj glazbeni put

Čitatelji će u knjizi moći pročitati što o svom glazbenom putu kažu Josipa Lisac, Tereza Kesovija, Radojka Šverko, Gabi Novak, Jasna Zlokić, Doris Dragović, Severina, Vjekoslava Huljići brojne druge dame.

“Najveća vrijednost knjige jest u tome što su iznesene neke do sada nepoznate pojedinosti iz svijeta diskografije, razmišljanja i stajališta uspješnih žena i glazbenica. Vjerujem kako će svaki od intervjua u knjizi biti zanimljivo štivo dobrim poznavateljima glazbe, ali i polazište u istraživanju onima koji se do sada nisu susreli s radom predstavljenih autorica, kantautorica i pjevačica. Ono što je zajedničko većini dama u radijskom serijalu i knjizi je kako su do današnjeg statusa i uspjeha došle dugotrajnim i marljivim radom. Svaka od njih je posebna i svoja, one su naši glazbeni dragulji i čine ljepšim naš glazbeni svijet”, ističe Turki.

Knjiga je dostupna i u digitalnom izdanju

Knjiga, koju prati i digitalno izdanje s playlistama koje se nalaze na profilima Hrvatske diskografske udruge na servisima Apple Music, Deezer i Spotify. 

Knjiga ’73 priče o albumima – žene u glazbi, stihu i interpretaciji’ četvrta je u nizu knjiga koje se izdaju od 2018. godine otkad se u Hrvatskoj obilježava Nacionalni dan albuma. Prve tri knjige nose nazive: ’70 priča o albumima’, ’71 priča o albumima povodom 71 godine od prvog izdanja’ te ’72 priče o albumima povodom 72 godine od prvog izdanja’. Knjige se mogu kupiti u glazbenim prodavaonicama i bolje opremljenim knjižarama.

Knjiga_5
Knjiga_6
Knjiga_2 (1)
Knjiga_4
Knjiga_3
Knjiga_1
Knjiga_2
Knjiga - 73 priče o albumima’
Knjiga_5 Knjiga_6 Knjiga_2 (1) Knjiga_4 Knjiga_3 Knjiga_1 Knjiga_2 Knjiga - 73 priče o albumima’

Foto: HDU

Pročitajte još...

Povezano

Ostavite komentar

Molimo upišite komentar
Molimo upišite vaše ime