Četvrtak, 18 srpnja, 2024

Lucija iz Punčki predstavlja debi album ‘Živa’

Premijera prvijenca bit će prilika da Lucija Ivšić pokaže novi smjer u glazbi i da joj se na pozornici pridruže gosti iznenađenja

ŽIVA, poznatija kao Lucija Ivšić iz benda Punčke, predstavlja album prvijenac u zagrebačkoj Tvornici kulture u petak 29. rujna 2023., a pridružit će joj se DJ-ica Ivna Ji i gosti iznenađenja. Nakon što se u vrijeme pandemije preselila u Melbourne, Lucija je počela novi projekt ŽIVA kojim se odmiče od dosadašnjeg rada. Rasprodani koncerti u novom australskom domu sjajna su uvertira za jedini nastup u Hrvatskoj, a u Zagrebu će uživo izvesti hvaljeni istoimeni debi “ŽIVA”.Uspješan prvijenac 

Prvijenac broji devet pjesama, od kojih je šest pisano dvojezično, a napisala ih je, snimila i producirala sama Lucija, dok na aranžmanima surađuje s Anjom Tkalec. Pjesme predstavljaju put od osjećajnih trenutaka, do coldwavea i industrial EBM zvuka, a prenose slavonske korijene i tradicionalne načine pjevanja. Album je najavljen singlovima “Power”, “Dualism” i “Bad Blood”, koji su zavrijedili mjesto na međunarodnom radijskim postajama i streaming servisima. Recenzije nekih od najutjecajnijih australskih medija, The AU Review i TripleJ, hvale hipnotičke vokale, te kompoziciju i produkciju.

Prvijenac glazbene umjetnice je doživio izvanredne pohvale u hrvatskim medijima. Siniša Miklaužić ga opisuje kao moderno, alternativno, radiofonično djelo nove generacije, nazivajući ga ‘transžanrovskim eksperimentalnim biserom’. Vedran Harča ističe hrabrost i beskompromisnost albuma te tvrdi da je ovakav glazbeni izričaj gotovo bez premca kako na hrvatskoj, tako i na glazbenim scenama susjednih država. Dubravko Jagatić primjećuje spoj elektronike i slavonske narodne glazbe u albumu, opisujući ga kao potpuno nov i jedinstven spoj dviju tradicija koji je izuzetno privlačan, egzotičan, intrigantan i uzbudljiv. Igor Jurilj naglašava svježinu i dubinu emocionalnih stanja koja su prenesena kroz eksperimentalne zvučne oblike na albumu.

Premijera kao pokazatelj novog smjera u glazbi 

Premijera prvijenca bit će prilika da Lucija Ivšić pokaže novi smjer u glazbi i da joj se na pozornici pridruže gosti iznenađenja. Večer će zatvoriti DJ-ica i producentica Ivna Ji koja istražuje eksperimentalne i melodične žanrove elektroničke glazbe, izdaje za Brokntoys i 20/20 Vision iz UK-a ili meksičku Aztlan Records, te gostuje na festivalima i klupskim večerima diljem Europe.

Ulaznice su 8 eura u pretprodaji, te 10 eura na dan koncerta. Dostupne su na
Entrio.hr i Eventim.hr te svim prodajnim mjestima Entria i Eventima.

Pročitajte još...

Povezano

Ostavite komentar

Molimo upišite komentar
Molimo upišite vaše ime