Petak, 17 svibnja, 2024

Baby Lasagna osvojio je srca mnogih, a Rim Tim Tagi Dim postao globalni hit

Drugoplasirani Baby Lasagna osvojio je OGAE nagradu publike i Marcel Bezencon u kategoriji „Press Award", dok mu je u vrijeme Dore dodijeljena i posebna nagrada za najbolje odjevenog izvođača

Subotu 11. svibnja 2024. godine pamtit ćemo kao dan kada su svi zaplesali „Rim Tim Tagi Dim” te se hrvatski predstavnik Baby Lasagna plasirao na drugo mjesto Eurovizije 2024., što je ujedno najbolji ostvareni rezultat Hrvatske u ovom natjecanju. Ovogodišnja pobjednčka pjesma je „Code” u Nemo izvedbi.Marko Purišić je s umjetničkim imenom Baby Lasagna i autorskom pjesmom odmah privukao veliku pažnju te se, kao najveće iznenađenje Dore, istaknuo i kao jedan od favorita Eurosonga koji se ove godine održao u Malmöu u Švedskoj. Unatoč tome što je u domaće glazbeno natjecanje ušao kao – rezerva, svojom je pjesmom, energičnim nastupom, iskrenošću i sjajnom osobnošću, osvojio mnoge. A to mu je, sudeći po reakcijama, uspjelo i puno prije same finalne večeri jer je priča o mladiću iz malog mjesta, koji voli ples, mačke i ljude s kojima je odrastao, no sve to mora ostaviti i zaputiti se u veliki grad, rasplesala srca ljudi diljem Europe, ne samo eurovizijskih fanova, a osvojila je i slušatelje iz cijelog svijeta.

Od rezerve do favorita

Pjesma čiju glazbu i tekst pjesme potpisuje sam glazbenik mjesecima vlada domaćim radijskim eterom, no impresivno je istaknuti kako je u jeku finalne večeri zasjela na 6. mjesto globalne Spotify ljestvice viralnih hitova te da se prateći video u kojem sudjeluju redom glazbenikovi prijatelji i poznanici smjestio na vodeću poziciju najgledanijih ESC spotova. Može se reći da se hit epiteta “od rezerve do favorita” gotovo udomaćio i na vodećoj poziciji na eurovizijskim kladionicama gdje je većinu vremena proveo na samom vrhu, a kojem se na dan finalnog predstavljanja prognoziralo 52% šanse za pobjedom koja mu je, nažalost, ipak izmaknula. Međutim, zanimljivo je dodati da je osvojio OGAE nagradu publike te Marcel Bezencon u kategoriji „Press Award”, kao i da mu je u vrijeme Dore dodijeljena i posebna nagrada za najbolji kostim.

Glazbeni projekt Baby Lasagna je nastao je iz potrebe tekstopisca i glazbenika da umjesto prema uputama naručitelja stvara glazbu po vlastitom ukusu. Iza imena Baby Lasagna stoji mladi glazbenik Marko Purišić iz Umaga. Marko svoje dugogodišnje stvaralačko iskustvo koristi za poigravanje različitim žanrovima, a njegov opušteni pristup glazbi ogleda se u humoru i ležernosti tekstova. Koristeći se aranžerskim standardima glazbene industrije, Marko pokušava, za one koji pažljivo slušaju, prenijeti dublju poruku o brigama i problemima svijeta u kojem živimo.

Kombinacija metal prizvuka, trapa, narodnih nošnji i cjelokupnog istarskog okruženja, samo je dio priče kojom je izuzetni glazbenik u kratkom roku osvojio svijet! Čestitamo Marku na svim postignućima, hvala mu što je mnoge učinio ponosnima! MEOW!

Foto: Naslovnica singla, Virgin Group / Universal Music

Pročitajte još...

Povezano

Ostavite komentar

Molimo upišite komentar
Molimo upišite vaše ime