Četvrtak, 21 ožujka, 2024

Kritika pjesme by Anđelo Jurkas: Baby Lasagna: Rim Tim Tagi Dim

Kako je ideja bila ne imati ideju osim se moderno zezati, ovakve ritmično rimične bedastoće koje ne znaju što hoće, ali znaju što neće, ispadaju najmanje smeće

Što se vox populija Hrvatske tiče čini se da je izbor za pjesmu Eurosonga odigran prije nastupa finalista Dore na matrice i poluplayback tijekom finalne večeri. U kombinaciji misterioznog odustanka Zsa Zse večer prije proglašenja, Baby Lasagna upao je kao prva zamjena odabira petorice HRT žiranata, offside projekt jednog od članova Manntre, benda koji poput Adastre računa na estradnu prisutnost kao dobar put promoviranja svog (ne)uspjeha, ispao je prvim favoritom obznanjenih i konkurencije.Uz Let 3, dosadne dance matrice i pristojne plesačice, tip zabavnog naslova pjesme i jednako infantilnog monikera na dinamičnom tripu seljačića koji poput Kekeca 21. stoljeća prodaje kravu, pozdravlja mamu i odlazi u grad dinamično podsjeća na lanjski nordijski Let 3 hop cupavac imena Käärija te na ublaženu i kremastu verziju švapskih Rammsteina.

Kako je ideja bila ne imati ideju osim se moderno zezati, ovakve ritmično rimične bedastoće koje ne znaju što hoće, ali znaju što neće, ispadaju najmanje smeće u okruženju u kakvo ih se meće za dobro jutro i dobar dan i dobro večer. I laku noć, Eurosong Hrvatska.

Uz pam pam pa ra ra ra ra ram pam, pa ra ra ra ram pam pa ra ra ra raaaaam, animirani lyric video i njegova “Rin Tin Tin Jagi Ščim” je ovogodišnja “Mama ŠČ” i podrška htijenjima biti toliko neumno mantrastima da se lazanje nameću kao fast food ovogodišnje Dore. Nije za ples za razbacavanja i skakanje na rubu poga za Eurosong publiku, apsolutno jest.

Ocjena: 8/10

Naslovna fotografija: screenshot youtube

Pročitajte još...

Povezano

Ostavite komentar

Molimo upišite komentar
Molimo upišite vaše ime