Četvrtak, 18 srpnja, 2024

Filmovi i glazba – TOP 5 filmova s odličnom glazbom

Neki od filmskih soundtrackova i danas se često slušaju, a mi vam u nastavku izdvajamo pet najboljih soundtrackova svih vremena

Filmovi i glazba oduvijek dolaze u paru. Glazba je u većini slučajeva upravo ono što doprinosi cijeloj atmosferi filmske radnje te, na kraju krajeva, i kvaliteti samog filma. Često se događalo da su filmovi proslavili glazbu, ali i da je glazba proslavila mnoge filmove. Neki od filmskih soundtrackova i danas se često slušaju, a mi vam u nastavku izdvajamo pet najboljih soundtrackova svih vremena. 1/ Pulp Fiction (1994)

Redatelj Quentin Tarantino poznat je po pažljivom odabiru pjesama za svoje filmove. Soundtrack filma “Pulp Fiction” iz 1994. i danas se smatra najboljim filmskim soundtrackom svih vremena. 

 

2/ Top Gun (1986)

Glavnu glazbenu ulogu u ovom filmu ima pjesma “Take My Breath Away” koja je osvojila nagrade za najbolju originalnu pjesmu, a među poznatim pjesmama u filmu nalaze se i “Danger Zone” i “Playing With the Boys”.

 

3/ The Breakfast Club (1986)

Pjesma “Don’t You (Forget About Me)” Simple Mindsa proslavila je bend, a čuti se može i na kraju i na početku filma.

 

4/ Dirty Dancing (1987)

Pjesme iz filma “Dirty Dancing” savršeno pristaju atmosferi odnosa Baby i Johnnyja, a pjesme poput “Hungry Eyes”, “Love Is Strange” i “Cry to Me” i danas se rado slušaju. 

 

5/ Footlose (1984)

Soundtrack filma “Footlose” postigao je veliki uspjeh. Album je 10 tjedana proveo na prvom mjestu Billboardove top ljestvice, dok je pjesma “Footloose” na prvom mjestu top ljestvice provela tri tjedna.

 

Pročitajte još...

Povezano

Ostavite komentar

Molimo upišite komentar
Molimo upišite vaše ime