Subota, 23 ožujka, 2024

Sounds Like A Plan: Podcast na kojem glazbenici potiču klimatske promjene

"Sounds Like A Plan" ("Zvuči kao plan") ime je novog podcasta lansiranog s - velikim planom! Akcija koja je ujedinila glazbeni svijet inspirativna je i daje energiju te je, iznad svega, u ovom trenutku prijeko potrebna

“Svi znamo za nadahnjujuće poruke Billie Eilish i grupe Coldplay, ali pozitivne promjene sežu i dalje od onih koji su za mikrofonom. “Sounds Like A Plan” mjesto je gdje ljudi iz glazbene zajednice mogu podijeliti svoju strast za akcijama koje potiču pozitivne klimatske promjene”, stoji u službenoj objavi novog hvalevrijednog podcasta koji istražuje kako se glazbom može doprinijeti spasu planeta.“Sounds Like A Plan” (“Zvuči kao plan”) ime je novog podcasta lansiranog s – velikim planom: okupiti članove glazbene zajednice kako bi zajednički poslali poruku o važnosti povećanja svjesnosti o klimatskim krizama te, posredno, potaknuli na razmišljanje, ali i djelovanje u smjeru očuvanja planeta na kojemu živimo.

Glazba za spas planeta

Riječ je o seriji podcast razgovora pokrenutoj ususret međunarodnom Danu planeta Zemlje koji se obilježava 22. travnja kada će biti emitirana i finalna epizoda samog projekta.

Uz vjeru u preobražajnu snagu glazbe sukreator projekta Greg Cochrane ističe:
“Ova akcija koja je objedinila glazbeni svijet je inspirativna, daje energiju te je, iznad svega, u ovom trenutku prijeko potrebna”.

“U glazbi se odvija toliko sjajnih inicijativa koje promiču promjene te donose pozitivne promjene. Došlo je vrijeme da započnemo veliki razgovor, da se okupimo na jednom mjestu kako bismo onima koji su na vlasti poručili da potrebna hitna akcija“, dodao je u najavi partner projekta, Fay Milton.

Ed O’Brien (Radiohead) i drugi zanimljivi gosti

U svakoj od ukupno 8 epizoda suosnivači Greg Cochrane (glazbeni novinar) te bubnjar Fay Milton u goste dovode ugledne članove glazbene zajednice ujedno i inspirativne ekološke zagovaratelje, među kojima se posebno ističe gitarist Radioheada i klimatski aktivist Ed O’Brien kao i sam Fay Milton koji u prvom podcastu govori s pozicije suosnivača nezavisne grupe “Music Declares Emergency” koja, baš kao i lansirani podcast, vjeruje da moć glazbe može pomoći pri promociji nužnih kulturoloških promjena – za održivu, zeleniju i bolju budućnost.

Ed O’Brien u svojoj epizodi osvrće na to kako je, zajedno sa svojim kolegama iz benda, pozitivno iskoristio popularnost Radioheada, kao i iznimni utjecaj društvenih mreža, kako bi posebnu pažnju svratio na važnost očuvanja naših prirodnih ekosustava. Kako često ističe, važno je razmišljati o budućnosti i kamo idemo – u sljedećih 20 godina, ali i nakon toga.

Singl s Gretom Thunberg

Posebno zanimljiv sugovornik je i menadžer grupe The 1975, diskograf Jamie Oborne, koji otvoreno govori o iskustvu suradnje s globalno poznatom ekološkom aktivisticom Gretom Thunberg. Osim toga donosi zanimljivosti o svojem uspješnom zelenom diskografskom labelu te iznosi razmišljanja o budućnosti turneja u post-pandemijsko vrijeme.

Singl grupe 1975. s porukom Grete Thunberg možete poslušati ovdje:

O klimatskim promjenama i važnosti očuvanja okoliša će, uz neka imena koja još nisu otkrivena, diskutirati i sljedeći gosti: Chiara Badiali iz vodeće svjetske dobrotvorne udruge s ciljem smanjenja jaza između kreativne industrije i održivosti okoliša, klavijaturist i glazbeni poduzetnik Heidi Lenffer, reper i restaurator KAM-BU, te festivalski promoter i menadžer Melvin Benn.

Plasirane epizode ovog glazbeno-eko podcasta, kao i one koje su tek najavljene, moguće je slušati putem Googleove ili Appleove platforme za podcaste kao i putem Spotifya i Instagrama. Priključiti se i zapratiti možete OVDJE.

Naslovna fotografija: službeni vizual

Pročitajte još...

Povezano

Ostavite komentar

Molimo upišite komentar
Molimo upišite vaše ime