Ponedjeljak, 27 rujna, 2021

Sounds Like A Plan: Podcast na kojem glazbenici potiču klimatske promjene

"Sounds Like A Plan" ("Zvuči kao plan") ime je novog podcasta lansiranog s - velikim planom! Akcija koja je ujedinila glazbeni svijet inspirativna je i daje energiju te je, iznad svega, u ovom trenutku prijeko potrebna

“Svi znamo za nadahnjujuće poruke Billie Eilish i grupe Coldplay, ali pozitivne promjene sežu i dalje od onih koji su za mikrofonom. “Sounds Like A Plan” mjesto je gdje ljudi iz glazbene zajednice mogu podijeliti svoju strast za akcijama koje potiču pozitivne klimatske promjene”, stoji u službenoj objavi novog hvalevrijednog podcasta koji istražuje kako se glazbom može doprinijeti spasu planeta.

“Sounds Like A Plan” (“Zvuči kao plan”) ime je novog podcasta lansiranog s – velikim planom: okupiti članove glazbene zajednice kako bi zajednički poslali poruku o važnosti povećanja svjesnosti o klimatskim krizama te, posredno, potaknuli na razmišljanje, ali i djelovanje u smjeru očuvanja planeta na kojemu živimo.

Glazba za spas planeta

Riječ je o seriji podcast razgovora pokrenutoj ususret međunarodnom Danu planeta Zemlje koji se obilježava 22. travnja kada će biti emitirana i finalna epizoda samog projekta.

Uz vjeru u preobražajnu snagu glazbe sukreator projekta Greg Cochrane ističe:
“Ova akcija koja je objedinila glazbeni svijet je inspirativna, daje energiju te je, iznad svega, u ovom trenutku prijeko potrebna”.

“U glazbi se odvija toliko sjajnih inicijativa koje promiču promjene te donose pozitivne promjene. Došlo je vrijeme da započnemo veliki razgovor, da se okupimo na jednom mjestu kako bismo onima koji su na vlasti poručili da potrebna hitna akcija“, dodao je u najavi partner projekta, Fay Milton.

Ed O’Brien (Radiohead) i drugi zanimljivi gosti

U svakoj od ukupno 8 epizoda suosnivači Greg Cochrane (glazbeni novinar) te bubnjar Fay Milton u goste dovode ugledne članove glazbene zajednice ujedno i inspirativne ekološke zagovaratelje, među kojima se posebno ističe gitarist Radioheada i klimatski aktivist Ed O’Brien kao i sam Fay Milton koji u prvom podcastu govori s pozicije suosnivača nezavisne grupe “Music Declares Emergency” koja, baš kao i lansirani podcast, vjeruje da moć glazbe može pomoći pri promociji nužnih kulturoloških promjena – za održivu, zeleniju i bolju budućnost.

Ed O’Brien u svojoj epizodi osvrće na to kako je, zajedno sa svojim kolegama iz benda, pozitivno iskoristio popularnost Radioheada, kao i iznimni utjecaj društvenih mreža, kako bi posebnu pažnju svratio na važnost očuvanja naših prirodnih ekosustava. Kako često ističe, važno je razmišljati o budućnosti i kamo idemo – u sljedećih 20 godina, ali i nakon toga.

Singl s Gretom Thunberg

Posebno zanimljiv sugovornik je i menadžer grupe The 1975, diskograf Jamie Oborne, koji otvoreno govori o iskustvu suradnje s globalno poznatom ekološkom aktivisticom Gretom Thunberg. Osim toga donosi zanimljivosti o svojem uspješnom zelenom diskografskom labelu te iznosi razmišljanja o budućnosti turneja u post-pandemijsko vrijeme.

Singl grupe 1975. s porukom Grete Thunberg možete poslušati ovdje:

O klimatskim promjenama i važnosti očuvanja okoliša će, uz neka imena koja još nisu otkrivena, diskutirati i sljedeći gosti: Chiara Badiali iz vodeće svjetske dobrotvorne udruge s ciljem smanjenja jaza između kreativne industrije i održivosti okoliša, klavijaturist i glazbeni poduzetnik Heidi Lenffer, reper i restaurator KAM-BU, te festivalski promoter i menadžer Melvin Benn.

Plasirane epizode ovog glazbeno-eko podcasta, kao i one koje su tek najavljene, moguće je slušati putem Googleove ili Appleove platforme za podcaste kao i putem Spotifya i Instagrama. Priključiti se i zapratiti možete OVDJE.

Naslovna fotografija: službeni vizual

Pročitajte još...

Quincy Jones: Rekordni Grammyjevac, tvorac hitova i veliki filantrop

Prve glazbene korake Quincy Jones napravio je s tinejdžerskim prijateljem Rayom Charlesom, surađivao je i sa Sinatrom i Celine Dion, a posebno se ističe njegovo dugogodišnje partnerstvo s Michaelom Jacksonom

Ekocid: Hoće li se (i kada) uništavanje okoliša konačno proglasiti zločinom?

Od Pape do Grete Thunberg, sve su češći pozivi da se "ekocid" prizna kao zločin u međunarodnom kaznenom pravu - ali bi li takav zakon ikada mogao funkcionirati u realnosti? Za aktiviste je kriminaliziranje ekocida jedino rješenje da se spasi neupitno uništavanje ekosustava Zemlje a time i svih onih koji u njima žive!

Dunja Mazzocco Drvar: Onečišćenje zraka je uzrok i brojnih psihičkih bolesti!

Dunja se s početkom klimatološke jeseni pridružila stručnjacima u Društvu za oblikovanje održivog razvoja (DOOR) koji se bave ublažavanjem klimatskih promjena i suzbijanjem energetskog siromaštva. Jedna je od najboljih sugovornica koja nam može objasniti klimatske promjene i održiv razvoj, u Hrvatskoj i u svijetu.

NFT: Budućnost ili trenutni hype? Što donosi glazbenicima, a što publici?

NFT je trenutačno jedna od najaktualnijih tema u glazbenoj industriji. Prvim ikad objavljenim NFT albumom Kings of Leon su u manje od 2 tjedna prikupili više od 2 milijuna dolara za dobrotvorne svrhe, no - WTF je NFT?

Povezano

10 cool novi pop pjesama koje će vam pomoći da se opustite za vikend

Nudimo prijedlog pop playliste za vikend! Top 10 pjesama izvođača poput Aleca Benjamina, Snail Mail, Cucoa i Foxesa pomoći će vam da se što bolje odmorite ali i pripremite za nove radne pobjede - sljedeći tjedan!  

Noćni klub u Škotskoj koristit će energiju plesača kao izvor energije

Iz noćnog kluba poručuju kako su vrlo uzbuđeni o otkrivanju planova u uvođenju obnovljivog sustava grijanja i hlađenja koji funkcionira na način da pretvara tjelesnu toplinu u izvor energije koja će se ponovo koristiti

Tonči Huljić ima novu pjesmu koju ne prestajemo slušati!

Tonči potpisuje mnoge najavne pjesme za serije i filmove koje imamo prilike gledati, pa je  tako i pjesma 'Bogu iza nogu' snimljena kao najavna pjesma za istoimenu seriju

In memoriam: Ovo su neki od najvećih hitova koje je napisala Marina Tucaković

Teško je izdvojiti najveće hitove koje je Marina Tucaković napisala, ali smo odabrali one koji su neizostavan dio repertoara svih fešti i zabava - na prostorima bivše države - malo rocka, malo popa

Ostavite komentar

Molimo upišite komentar
Molimo upišite vaše ime