Nedjelja, 11 veljače, 2024

Gorillaz u ‘džepnom izdanju’ – Nakon hvaljenog albuma, stigle i igračke! 

Kolekcionarski set bit će sjajan poklon za nadolazeće blagdane, a svakako doprinosi i promoviranju najnovijeg albuma Gorillazovog audiovizualnog projekta - sedmog po redu, albuma "Strange Timez"

Nakon još jednog uspješnog – trenutačno aktualnog – studijskog izdanja, najposebniji glazbeni sastav, Gorillaz (poznat po tome što se javnosti predstavlja samo u obliku animiranih likova) odlučio je na tržište plasirati još zanimljivosti: članovi benda od sada svoje mjesto mogu naći i policama domova svojih brojnih fanova!Gorillaz su, naime, po uzoru na svoje virtualne “crtić” likove kreirali i nove umjetničke Superplastic-igračke koje predstavljaju svakog od člana benda: 2D, Russel Hobbs, Murdoc Niccals i Noodle.

Gorillaz / Superplastic

Za komplet figurica čak 2000 kuna

Kolekcionarske akcijske figure, kako ih iz benda opisuju, visoke su između 23 cm (9 inča) i 30 cm (12 inča), a dostupne su pojedinačno (62 – 73 funte) ili u kompletu za koji je potrebno izdvojiti 238 britanskih funti, odnosno oko 2000 kuna. 

Kolekcionarski set bit će sjajan poklon za nadolazeće blagdane, a svakako doprinosi i promoviranju najnovijeg albuma Gorillazovog audiovizualnog projekta. Ukupno sedmi po redu, album “Strange Timez” objavljen je 23. listopada. Glazbeni su se kritičari složili kako je riječ o jednom od najboljih albuma godine, ali i sjajnom modernom “pop tonicu” kojeg se čekalo da osvježi 2020.

Bezgranična kreativnost i produktivnost

Punim imenom “Song Machine, Season One: Strange Timez” album predstavlja tek jedan djelić glazbene slagalice koju su Gorillaz počeli otkrivati ranije ove godine. Osnivači benda, Damon Albarn i Jamie Hewlett priznali su po objavi izdanja kako u počecima svog najnovijeg projekta zapravo uopće nisu planirali plasirati materijale u obliku još jednog albuma. Ipak, njihova bezgranična kreativnost i produktivnost rezultirala je jednim od, već sad proglašenih, studijskih izdanja godine, a Gorillaz su još jednom uspjeli nadmašiti sami sebe.

Naslovnica albuma

Kao i svi njihovi albumi do sada i “Strange Timez” se može pohvaliti sjajnim suradnjama, među kojima su ikona goth rocka Robert Smith, art rock heroina St. Vincent kao i sjajno gostovanje Eltona Johna u pjesmi “The Pink Phantom”. Uz navedena imena, Albarn ističe kako posebnu pažnju svakako valja obratiti na nešto manje poznatog, no sjajnog repera SlowThai te japanske indie rockere, Chai.

Kroz dvije dekade na glazbenoj sceni, Gorillaz su jedinstvenim konceptom uvijek uspijevali stalno biti zanimljivi te uspješno “popuniti praznine” među žanrovima

Budući da su sve te godine, iako se predstavljajući isključivo u virtualnom obliku, ostali relevantni na top ljestvicama, s razlogom se postavlja pitanje da li njihov vrhunac tek dolazi – sada kada se cijeli glazbeni život preselio u – njihov virtualni svijet.

Moguća suradnja s Paulom McCartneyjem

Ako je suditi prema dosadašnjim uspjesima, Gorillaz čeka svijetla budućnost. A možda i suradnja s Paulom McCartneyjem, kako je za britanski NME natuknuo Damon Albarn. Albarn otkriva kako snimka s McCartneyjem već postoji te bi se mogla lijepo uklopiti na idući album. No, objašnjava, po pitanju toga još se mota konzultirati sa slavnim Beatleom.

Do tad, uživamo u suradnji s Eltonom Johnom:

Naslovna slika: Službena slika benda

Pročitajte još...

Povezano

Ostavite komentar

Molimo upišite komentar
Molimo upišite vaše ime