Utorak, 26 ožujka, 2024

Hit me up: Studenti otkrivaju recept za glazbeni hit

Igor i Nikša nekima će biti poznati kao Iggy Biznis i Džoni Paranoja, imena pod kojim niz godina djeluju na YouTube kanalu 2kitice gdje od 2014. godine objavljuju videe, skečeve i vlastite glazbene uratke

Ako ste ikad pomislili: Kako nastaje glazbeni hit? i koja je priča iza ove pjesme koja mi ne izlazi iz glave? dijelite nešto zajedničko s Karlom Vorihom, Igorom Glodićem i Nikšom Modrićem. Ovi momci, kolege sa Akademije dramske umjetnosti, autori su novog glazbeno-dokumentarnog serijala naziva “Hit Me Up” koji se između ostalog bavi upravo navedenim pitanjima.U nedavno objavljenoj, prvoj epizodi serijala gosti su energični tvrdi trap duo s Kozari Boka – 30zona, poznati i kao Shin i Galaš te neponovljivi zagrebački reper Merula, koji su između ostaloga autori pjesama na soundtracku regionalno poznatog serijala akcijskih filmova Južni Vetar. U nadolazećim epizodama možemo očekivati mlade glazbenike koji predstavljaju raznolike žanrove i umjetnička usmjerenja.

Osmišljanje nove pjesme na licu mjesta

U pet epizoda Hit Me Up-a ugostili su mlade nade domaće glazbene scene da bi s njima opušteno razgovarali o temama iz njihovog profesionalnog i privatnog života, natjecali se u uzbudljivim i zabavnim izazovima i pokušali iz njih izvući tajnu o tome kako napraviti glazbenu uspješnicu. Na kraju svake epizode teoriju pretvaraju u praksu te gosti s voditeljima Igorom i Nikšom, na licu mjesta imaju zadatak osmisliti i snimiti novu, originalnu pjesmu.

S obzirom na to da pjesma postaje hit tek u ušima publike, u serijalu se slušamo i mišljenje građanstva o glazbenim gostima, ali i što njima predstavljaju pjesme koje dominiraju glazbenim top listama. 

Epizode Hit Me Up serijala, pjesme i druge uzbudljive sadržaje možete gledati i pratiti na YouTube kanalu 2 kitice. Prva sezona Hit Me Up-a već je počela, a svaka dva tjedna možete se veseliti novoj glazbenoj avanturi.

Igor i Nikša nekima će biti poznati kao Iggy Biznis i Džoni Paranoja, imena pod kojim niz godina djeluju na YouTube kanalu 2kitice gdje od 2014. godine objavljuju videe, skečeve i vlastite glazbene uratke. Karlo Vorih je nagrađivani mladi redatelj u usponu, osvajač Dana hrvatskog filma i programa “Kockice” na Zagreb Film Festivalu. “Hit Me Up” je nastao kao diplomski projekt pri studiju na Akademiji.

Pročitajte još...

Povezano

Ostavite komentar

Molimo upišite komentar
Molimo upišite vaše ime