Srijeda, 17 srpnja, 2024

Kritika pjesme by Anđelo Jurkas: Ana Širić feat. Damir Urban: Kažu svi da izmišljam

Minimalističku baladu koju je Urban napisao za Anu Širić, djevojka je otpjevala uz njegov back na način kako savršeno spajaju autorski kredibilitet i izvođački osjećaj za atmosferu

Jedini način kako s respektom tretirati neke nove klince i neke nove pjevača s The Voice showa i što mentorstvo zbilja znači kad ne prestaje gašenjem showa, kazuje ‘Kažu svi da izmišljam’. Zaštitnički i pokroviteljski, s puno pažnje i brige za mlado novo ime.Minimalističku baladu koju je Urban napisao za Anu Širić, djevojka je otpjevala uz njegov back na način kako savršeno spajaju autorski kredibilitet i izvođački osjećaj za atmosferu. Čini se kao prvom pjesmom koju je Urban pisao za druge, drugu, pritom dajući moć molovima uz suzvučje Kemala Montena u nekom novom ruhu. Aranžman Nikše Bratoša u istom je smjeru podrctavao.

U svakom je stihu čuješ koliko je lijepa, drugačija, smislena, autorskija. I kako je melodijom miluje, pazi i tretira nježno. Najnježnije. Bez ikakvih namjera komparacije dobrih namjera ali sa svim očitim razlikama u rezultatu i tretmanu estradiziranja pobjednika The Voicea Martina Kosovca čija je ‘Maštarija’ poklonom medvjeđe usluge, ‘Kažu svi da izmišljam’ je ljepotica i savršeni poklon za početak jedne pjevačke karijere koja neće potonuti prvim singlovima.

Ako niste još, posluhnite i učinite si uslugu, prelijepi switch od bacanja u ralje estrade i navijačkih bullshita. Velika emocija, mala bol.

Ocjena: 9/10

Naslovna fotografija: Screenshot YouTube 

Pročitajte još...

Povezano

Ostavite komentar

Molimo upišite komentar
Molimo upišite vaše ime