Utorak, 13 veljače, 2024

Kritika videospota: FEIST: Borrow Trouble

Bit će izazovom prisjetiti se kad je posljednji puta, u kontekstu pop forme, ženski vrisak i urlanje od sreće bilo ovoliko efektno, efikasno, emotivno i dramski opravdano korišteno. Ako ikad

Kraljica nježne alter pop forme i zagasitih vokala, Leslie Feist se konačno vratila. I to kakvim komadom. Započela se stihijski prije nekoliko tjedana javljati s novim stvarima “Hiding Out In The Open” i “In Lightning” oko najave novog albuma “Multitudes”, ali tek će spot singlom “Borrow Trouble” zasjeniti sve od dosadašnje ponude novih pjesama.Raskošno orkestriranom mellow gold melodijom koju će aranžmanski, postepeno i kaskadno, kroz prekrasnu melodiju voditi od suptilnih šaptajućih uvoda do efektnog crescenda i vrištećeg klimaksa. Bit će izazovom prisjetiti se kad je posljednji puta, u kontekstu pop forme, ženski vrisak i urlanje od sreće bilo ovoliko efektno, efikasno, emotivno i dramski opravdano korišteno. Ako ikad.

I dok vokalnim frazama mjestimično poteže dok vrsnih momenata Annie Lennox iz Eurythmicsove srednje faze oko “When Tomorrow Comes” i “Thorn In My Side”, dotle se ta nevolja koju spominje u frenetično veselom video spotu pretvara u apsolutno guštanje u njenim multipliciranjima u studiju u kojem obavljaju foto shooting. Jedna od žena koje rade razliku na svjetskoj glazbenoj sceni i čiji se povratak itekako osjeti.

Vrijedno posuđivanja nevolja.

10/10

Pročitajte još...

Povezano

Ostavite komentar

Molimo upišite komentar
Molimo upišite vaše ime