Subota, 23 ožujka, 2024

Nick Cave ponovno oduševio fanove interakcijom na društvenim mrežama

Nick Cave poznat je po otvorenoj komunikaciji s fanovima, a nakon što ga je obožavateljica zaintrigirala pitanjem "Kako da znam jesam li na pravom putu" on je joj je iskreno odgovorio opsežnim i pozitivno intoniranim komentarom

Rado i često viđeni gost na zagrebačkim pozornicama, Nick Cave, ne krije od svijeta svoju potresnu životnu priču nakon koje je naučio cijeniti svaki trenutak pa tako i s obožavateljima nerijetko prijateljski podijeli pozitivne i motivirajuće poglede na svijet.Iako će ga, ponajprije zbog melankoličnih ljubavnih himni po kojima je poznat, mnogi opisati kao mračnjaka, frontman The Bad Seedsa i Grindermana ponovo je oduševio svoje fanove podijelivši s njima nekoliko pozitivnih misli koje ga guraju naprijed.

“Nikad nemoj odustajati!”

Australski glazbenik (kantautor, književnik, scenarist, a povremeno i glumac) poznat je po održavanju dobrih odnosa s publikom s kojom nerijetko javno dijeli svoja duboka promišljanja, a tu i tamo, podijeli i pokoji pozitivno intoniran životni savjet. Tako je, nakon nedavnog otvorenog pisma 10-godišnjem fanu u kojemu je opisao sebe u tim godina te mu pri tom otkrio “tajnu” snagu i ljepotu glazbe, Cave svratio na forum gdje se u sklopu dopisivanja s fanovima kao glavna njegova poruka istaknuo savjet da se nikada ne treba odustajati. Naime, naišavši na pitanje koje ga je zaintrigiralo, odlučio se za dugi i emotivni odgovor koji se vrlo lako može staviti u kategoriju “Caveov vodič kroz život”. 

Naizgled jednostavno, no ustvari duboko pitanje na fanovskom chatu postavila je Lottie, obožavateljica iz Leedsa:

“Kako da znam jesam li na pravom putu?”

Slavni glazbenik zagrebao je ispod površine te otvoreno i ne štedeći riječi napisao sljedeći iskreni odgovor:

“Osvrni se oko sebe. Ako vidiš druge koji su “isti”, izgledaju slično kao i ti, kreću se kamo i ti, vole sve iste stvari, ali također dijele istu mržnju i ljutnju prema nečemu/nekome i “vrište” radi sličnih razloga, velike su šanse da si zakoračila na krivi put. Ako se okreneš i kreneš drugim smjerom, čak i ako to ne odobravaju svi koji su dosad imali identična mišljenja, govorili ti iste stvari i ponašali se jednako, čak i ako te pokušaju odvući – samo nastavi dalje – koliko god ti se u tom trenu taj put činio vijugavim i neizvjesnim.

Čak i ako ti se u početku učini kako to nije najlakši put, nastavi se kretati – spoznat ćeš kako će to tvoje putovanje biti najzanimljivije, paralelno najpoučnije, pa čak i izrazito duhovno iskustvo.

To je tvoj put, vodi te tamo gdje želiš biti i otkriva ti tko želiš postati. Tvoj. Reci što želiš reći, voli ono što voliš. Ono što je najutješnije u svemu je to što možeš biti svoja – možeš biti ona koji drhti, možeš se zavrtjeti i pokazati svoj žar, možeš svijetliti, ma možeš čak i rasplamsati svoj unutarnji plamen – što god da odlučiš, tu si, na pravom putu, svome putu.”

Naslovna fotografija: Nick Cave na INmusic festivalu, 2018. godine / Renato Horvat, Mixer.hr

Pročitajte još...

Povezano

Ostavite komentar

Molimo upišite komentar
Molimo upišite vaše ime