Četvrtak, 15 veljače, 2024

Noćni klub u Škotskoj koristit će energiju plesača kao izvor energije

Iz noćnog kluba poručuju kako su vrlo uzbuđeni o otkrivanju planova u uvođenju obnovljivog sustava grijanja i hlađenja koji funkcionira na način da pretvara tjelesnu toplinu u izvor energije koja će se ponovo koristiti

Noćni klub u Glasglow radi na održivom projektu da iskoriste energiju svojih plesača na plesnom podiju. Pionirski sustav mogao bi uštedjeti popularnom noćnom mjestu mnogo energije, a plan je takav da energiju koju stvaraju plesači na plesnom podiju pretvaraju u izvor za grijanje i hlađenje.Ovo sve se događa uoči Konferencije Ujedinjenih naroda o klimatskim promjenama, poznate i kao COP26. Plan je da se održi u Glasglowu u Škotskoj u studenom ove godine, do 1. do 12. studenog. Ova konferencija bit će prva „globalna raspodjela“ koja je navedena u Pariškom sporazumu. 

Sve za pozitivnije utjecaj na okoliš

Iz noćnog kluba poručuju kako su vrlo uzbuđeni o otkrivanju planova u uvođenju obnovljivog sustava grijanja i hlađenja koji funkcionira na način da pretvara tjelesnu toplinu u izvor energije koja će se ponovo koristiti. Ovako nešto po prvi puta planira se instalirati u Škotskoj, BODYHEAT koristi toplinske crpke za hvatanje tjelesne topline. Ovakav način rada može se koristiti i za hlađenje, no postoji mogućnost pohranjivanja energije što je vrlo zanimljivo. 

Biste li svratili u digitalni klub? The Crobar je prvi takav pub na svijetu!

S jedne strane, ljudsko tijelo zrači i do 100 W viška topline što utječe na povećanje topline i energije u zatvorenim prostorima. Iz kluba poručuju kako će s ovim novim načinom rada u klubu moći iskoristiti tu energiju, trošeći minimalno električne energije i tako će pozitivnije utjecati na okoliš. Dodaju kako je globalna pandemija donijela izazove u event industriji, ali se u zadnje vrijeme stvorila potreba za stalnošću i održivom budućnosti. 

BODYHEAT je inovativni doprinos u rješavanju globalnog ekološkog pitanja i pomaže u tome da se drastično smanji potrošnja energije 

 

Pročitajte još...

Povezano

Ostavite komentar

Molimo upišite komentar
Molimo upišite vaše ime