Subota, 23 ožujka, 2024

Prema odabiru Voguea Slash je najbolje odjeven gitarist

Zahvaljujući gitarističkim vještinama, ali i iznimnom stilu, Slasha je zaista teško ne primijetiti. Svi će ga prepoznati po neizostavnom cilindar šeširu smještenom na dugu i kovrčavu kosu, a u njegovoj garderobi naći ćete kožnu odjeću, predmete od kože i još kože

Titula najbolje odjevenog gitarista, prema stručnom odabiru prestižnog Voguea, pripada slavnom gitaristu grupe Guns N’ Roses.“Slash, punim imenom Saul Hudson, britansko-američki je gitarist i član Rock & Roll Kuće Slavnih, a svi će ga prepoznati po neizostavnom cilindar šeširu smještenom na dugu i kovrčavu kosu. U njegovoj garderobi naći ćete kožnu odjeću, predmete od kože i još kože. Dok je na pozornici privlači mnoštvo pažnje te ga je, uz spoj iznimne gitarističke vještine i izuzetnog stila, zaista teško ne primijetiti, naglasio je novinar Voguea, Christian Allaire te dodao:

“Mnogi Slasha znaju iz vremena kad su Guns N’ Roses vladali glazbenom scenom, a ti dani svakako su utjecali i na izgradnju njegovog imidža. Fotografije iz kasnih osamdesetih i ranih devedesetih pokazuju “klasičan Slash-stil”: majice s logotipima bendova, kožne hlače, motorističke jakne, tona nakita i crni šešir kao glavni detalj. Iako i pjevač Axl Rose s prepoznatljivim maramama također zaslužuje titulu modne ikone, Slash je taj koji je svojim “badass” imidžom i dramatičnim šeširom zaokružio sliku benda.”

 

 
 
 
 
 
Pogledajte ovu objavu na Instagramu.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Objavu dijeli Guns N’ Roses (@gunsnroses)

U javnosti ga se ponekad može vidjeti i bez kultnog šešira, no Slash se na pozornici i važnim događanjima gotovo nikad ne pojavljuje bez svog ‘zaštitnog znaka’.

Paralelno s razvojem karijere razvijao je svoj zvuk i svirao drugačije glazbene stilove, no zaključuju iz Voguea: “njegov istančan modni ukus ostao je nepromijenjen.”

 

 
 
 
 
 
Pogledajte ovu objavu na Instagramu.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Objavu dijeli Guns N’ Roses (@gunsnroses)

Kao iznimno cijenjenom glazbeniku, Slashu su kroz karijeru dodijeljene razne nagrade i priznanja, među kojima je, već spomenuto uvrštavanje u Rock & Roll Hall Of Fame te je, iste godine (2012.), dobio i svoju zvijezdu na “Hollywood Walk of Fame”.

Najpoznatiji svjetski mediji redovito ga slave kao jednog od najboljih gitarista pa ga je tako Rolling Stone uvrstio na popis 100 najboljih gitarista svih vremena (i to na 6. mjesto) dok ga je Time magazine 2009. plasirao na sam vrh popisa “Najboljih 10 gitarista”.
Osim toga, Slashovi riffovi (poput onog iz GNR pjesme “Sweet Child o ‘Mine”) nezaobilazni su uzori gitarističkog svijeta, a njegove sviračke vratolomije nešto što mnogi pokušavaju dostići.

Uz djelovanje u ponovo okupljenoj postavi grupe Guns N’ Roses (čiji je europski dio turneje otkazan zbog pandemije koronavirusa), Slash uspješno gradi samostalnu karijeru te paralelno živi svoje snove predvodeći svjetski poznate SMKC (Slash Featuring Myles Kennedy & The Conspirators).

Naslovna fotografija: Travis Shinn, Izvor: Facebook @Slash

Pročitajte još...

Povezano

Ostavite komentar

Molimo upišite komentar
Molimo upišite vaše ime