Subota, 23 ožujka, 2024

Singlom ‘Shame Shame’ Foo Fighters najavili jubilarni 10. album

Novo studijsko izdanje američkih rock velikana nosi ime 'Medicine At Midnight' i najavljeno je za veljaču 2021. godine. Uz najavni singl 'Shame Shame' američki rockeri otkrili su i popis preostalih pjesmama koje će se naći na albumu

Nakon što su društvene mreže zapalili ‘teasanjem’ novog materijala Foo Fighters su kraj godine začinili sjajnim vijestima!Novoobjavljenim singlom ‘Shame Shame’ najavili su svoj jubilarni studijski album!

Deseto studijsko izdanje američkih rock velikana nosi ime ‘Medicine At Midnight’ (Roswell Records/RCA Records/Menart), najavljeno je za 5. veljače 2021. godine, a producirali su Greg Kurstin i Foo Fighters.

Uz premijerno predstavljanje novog singla “Shame Shame”, izvedenog Saturday Night Live, showu koji vodi prijatelj banda Dave Chappelle, Grohl i ekipa fanove su počastili i otkrivanjem naslovnice te popisom pjesma:

Making a Fire
Shame Shame
Cloudspotter
Waiting on a War
Medicine at Midnight
No Son of Mine
Holding Poison
Chasing Birds
Love Dies Young

Službena fotografija benda / Sony Music

Foo Fighters je 1994. godine osnovao Dave Grohl, nekadašnji bubnjar Nirvane, također iznimno popularnog benda. Neko je vrijeme bio jedini službeni član, nakon čega je kroz bend je prolazilo i odlazilo nekoliko članova sve dok se nešto prije 2000. godine nije iskristalizirala postava koju su uz Grohla činili Nate Mendel (bas), Chris Shiflett (gitara) i Taylor Hawkins (bubnjevi). Njih je 2006. pojačao Pat Smear, Nirvanin touring guitarist i kratkotrajni član Fightersa sredinom devedesetihte klavijaturist Rami Jaffee koji s bendom surađuje od dugi niz godine te je 2017. postao i punopravan član.

U 26 godine dugoj povijesti benda, Foo Fighters su objavili 9 studijskih albuma te osvojili 12 Grammy nagrada. Poznati po energičnim nastupima, za njihove koncerte traži se ulaznica više te su, zahvaljujući fenomenalnim headlinerskim nastupima na najvećim svjetskim festivalima postali jedan od najtraženijih bendova.

Njihov posljednji studijski album, “Concrete and Gold”, objavljen 2017. godine, odveo ih je na nekoliko globalnih stadionskih turneja, nakon čega su u sklopu svojevrsne “best of” turneje, 2019. godine posjetili i Hrvatsku gdje su u prepunoj pulskoj Areni svirali čak dvije večeri zaredom, 18. i 19. lipnja. Koncerti su se upisali u povijest kao jedni od najznačajnijih inozemnih rock gostovanja u novijoj hrvatskoj povijesti, uz bok koncertima U2 i Metallice u Zagrebu.

Naslovna fotografija: naslovnica albuma

Pročitajte još...

Povezano

Ostavite komentar

Molimo upišite komentar
Molimo upišite vaše ime