Srijeda, 3 travnja, 2024

TOP 10: Najbolje suradnje Ricka Rubina

Rubin je za svoje suradnje do sad osvojio osam Grammyja, a u nastavku izdvajamo njegovih najboljih 10 producentskih suradnji

Rick Rubin jedan je od najpoznatijih američkih glazbenih producenata. Karijeru je iz svoje studentske sobe započeo još 1980-ih, a surađivao je s brojnim glazbenicima iz različitih žanrova. Rubin je za svoje suradnje do sad osvojio osam Grammyja, a u nastavku izdvajamo njegovih najboljih 10 producentskih suradnji.10/ Red Hot Chilli Peppers – Californication (1999)

Sedmi studijski album kalifornijskog Red Hot Chilli Peppersa, jedna od nekoliko suradnji Rubina i benda. 

 

9/ The Strokes – The New Abnormal (2020)

Šesti album The Strokesa, izašao nakon 7 godina studijske pauze, prva je suradnja benda i producenta Ricka Rubina.

 

8/ Slayer – Reign in Blood (1986)

Reign in Blood treći je album Slayera, prvi s kojim je bend surađivao s Rubinom. Rubinov doprinos je vidljiv u razvoju zvuka benda.

 

7/ Eminem – Revival (2017)

Deveti studijski album poznatog američkog repera na kojem je Rubin surađivao uz još nekoliko poznatih glazbenih producenata (Dr. Dre, Fredwreck, Skylar Grey…).

 

6/ Kanye West – The Life of Pablo (2016)

“The Life of Pablo” sedmi je studijski album uspješnog američkog repera i jedan od najuspješnijih te još jedna suradnja Ricka Rubina s drugim važnim producentima. 

 

5/ The Geto Boys – The Geto Boys (1990)

“The GetoBoys” je album ponovo snimljenih 11 pjesama i dvije nove pjesme benda. Naslovnica albuma simbolizira “Let It Be” The Beatlesa, a same pjesme su pri izlasku privukle veliku pompu. Rubin je na albumu radio s kolegom Brendanom O’Brienom.

 

4/ Rage Against The Machine – Renegades (2000)

“Renegades” je četvrti studijski album američkog Rage Against The Machinea, a sastoji se od obrada Brucea Springsteena, Boba Dylana, The Stoogesa, The Rolling Stonesa i drugih. “Renegades” je izašao dva mjeseca nakon prvog raspada benda, a Rubin je na albumu ponovno surađivao s Brendanom O’Brienom. 

 

3/ Red Hot Chilli Peppers – Blood Sugar Sex Magik (1991)

“Blood Sugar Sex Magik” peti je studijski album RHCP-a. Objavljen početkom ’90-ih, dosegao je treće mjesto na ljestvici “Billboard 200”, a RHCP je njegovim izlaskom počeo dobivati popularnost i prihvaćenost kritike. Rubin je kao producent na albumu radio samostalno.

 

2/ Adele – 21 (2011)

Drugi studijski album popularne engleske pjevačice, najprodavaniji album 21. stoljeća i jedan od najprodavanijih albuma svih vremena. Rubin je na “21” surađivao kao jedan od glavnih producenata.

 

1/ Johnny Cash – Unchained (1996)

Poznat i kao “American II: Unchained”, album se nalazi međumnogobrojnim djelima Johnnyja Casha. “Unchained” je prva suradnja Cahsa i Rubina, a Rubin je za produkciju albuma dobio prvu nagradu Grammyja. 

 

Naslovna fotografija: YouTube screenshot

Pročitajte još...

Povezano

Ostavite komentar

Molimo upišite komentar
Molimo upišite vaše ime