Subota, 18 studenoga, 2023

Ususret novom albumu Bruce Springsteen obratio se duhovima glazbe

“Pjesma Ghosts obraća se duhu same glazbe, nečemu što nitko od nas ne posjeduje, ali što možemo zajedno otkrivati i dijeliti. U E Street Bandu je to u kolektivnoj duši koju pokreće srce."

Dan nakon svojeg 71. rođendana (23. rujna) Bruce Springsteen objavio je drugi singl s nadolazećeg albuma „Letter To You“.Pjesmu “Ghosts” prati i retrospektivni spot redatelja Thoma Zimnyja u kojem se isprepliću kadrovi sa snimanja novog albuma s E Street Bandom u Springsteenovom kućnom studiju, ali i arhivske snimke njegovih najranijih glazbenih dana koje je proveo u lokalnim bendovima, primjerice The Castiles.

 

“Ghosts govori o tome koliko je lijepo i veselo biti u bendu, ali i o boli kad izgubimo jedni druge zbog bolesti i vremena,“ kaže Springsteen napominjući:

“Pjesma Ghosts obraća se duhu same glazbe, nečemu što nitko od nas ne posjeduje, ali što možemo zajedno otkrivati i dijeliti. U E Street Bandu je to u kolektivnoj duši koju pokreće srce.”

“Letter To You“ bit će Springsteenov dvadeseti studijski album i prvi s izvedbama E Street Banda nakon velike The River turneje iz 2016. godine. Najavljen je emotivnim naslovnim singlom “Letter To You” te sveukupno sadrži 12 pjesama prepoznatljivog springsteenovskog rock zvuka.

Prilikom najave albuma i objave prvog singlom The Boss je radosno prokomentirao:

“Volim zvuk E Street Banda koji svira sve uživo u studiju, i to na način na koji nikad prije nismo radili – bez nasnimavanja. Album smo napravili u samo pet dana i ispalo je da je to jedno od najvećih iskustva snimanja koje sam ikad doživio.” 

Slavnom su se glazbeniku na ovom albumu pridružili: Roy Bittan, Nils Lofgren, Patti Scialfa, Garry Tallent, Stevie Van Zandt, Max Weinberg, Charlie Giordano i Jake Clemons. Album je snimljen u samo pet dana u Springsteenovom kućnom studiju u New Jerseyju, a producirali su ga Ron Aniello i Bruce Springsteen. Mix potpisuje Bob Clearmountain, a masterirao ga je Bob Ludwig. Dostupan je od 23. listopada (Columbia Records/Menart).

“LETTER TO YOU” popis pjesama:

One Minute You’re Here
Letter To You
Burnin’ Train
Janey Needs A Shooter
Last Man Standing
The Power Of Prayer
House Of A Thousand Guitars
Rainmaker
If I Was The Priest
Ghosts
Song For Orphans
I’ll See You In My Dreams

Naslovnica albuma

Pročitajte još...

Povezano

Ostavite komentar

Molimo upišite komentar
Molimo upišite vaše ime