Ponedjeljak, 25 ožujka, 2024

Kako je bilo na koncertu Louisa Tomlinsona u Ljubljani?

Pjevač iz benda One Directiona Louis Tomlinson nastupio je u Ljubljani u Areni Stožice u sklopu svoje turneje na kojoj promovira album Faith in Future. Iako smo njegovu solo diskografiju najduže čekali pokazao je da se to doista i isplatilo

Pjevač iz benda, One Directiona, Louis Tomlinson nastupio je u Ljubljani u Areni Stožice u sklopu svoje turneje na kojoj promovira album Faith in Future. Nakon što je bend 2015. otišao na hiatus, Tomlinson je započeo solo karijeru. Iako smo njegovu solo diskografiju najduže čekali, pokazao je da se to doista i isplatilo. Prvi studijski album “Walls”

Nakon velikog uspjeha njegovog debitanskog albuma “Walls” objavljenog početkom 2020. Tomlinson dugo nije ništa objavljivao. U sklopu promocije albuma odradio je i svoju prvu samostalnu turneju “Louis Tomlinson World Tour”. Na albumu se mogu naći pjesme “Two of Us”, pjesma posvećena njegovoj preminuloj majci, “Kill my mind”, “We made it” i istoimena “Walls”. Na albumu se i dalje osjeti utjecaj muzike kakvu su radili u One Directionu, a i sam pjevač je više puta izjavio da se još glazbeno traži. 

Drugi dugoočekivani album “Faith in the Future” 

Nakon dvije godine čekanja, Louis Tomlinson nije razočarao. Krajem 2022. je objavio svoj drugi studijski album pod nazivom “Faith in the Future”. Fanovima je prije objave albuma putem X (prijašnjeg Twittera) dao naslutiti da sprema nešto novo. 

Album odiše indie rockom, a možemo i osjetiti utjecaj drugih rock bendova poput Artic Monekysa, Oasisa i sličnih. Na albumu su najpoznatije pjesme “Out of my system”, “Silver Toungs”, “Bigger Than Me”... Pjevač je trenutno na istoimenoj turneji u Europi, a brojni fanovi su oduševljeni izborom gradova u kojima nastupa. Malo tko od svijetski poznatih pjevača poput Taylor Swift, The Weekenda ili Harry Stylesa se može pohvaliti da su nastupali u Latviji, Sloveniji, Rumunjskoj ili Poljskoj. 

Turneja koja dolazi u brojne države u kojima rijetko koji pjevač nastupa

Čim sam vidjela da su objavljeni datumi turneje i vidjela Ljubljanu na popisu znala sam da moram kupiti karte. Ono što me još više začudilo su zemlje u kojima će nastupati jer većina artista dođe do Beča, Milana ili Budimpešte. Mislim da je veliki plus i svaka čast organizatorima što su se potrudili obići čitavu Europu, a ne samo zapadnu. 

Karte sam kupila još prije skoro godinu dana, kada je bio pre-sale i jedva sam čekala dan koncerta. Louisa slušam još od osnovne škole kada je bio u One Directionu (ako idemo računati to je 12 godina). Oduvijek mi je bio najdraži jer piše jako dobre tekstove, a neke od njegovih pjesama su mi pomogle i u najtežim trenucima u životu. On je i sam prošao kroz teške periode u životu, ali je uvijek pozitivan i zahvalan za sve. Kada je imao 24 godine, od posljedica raka mu je preminula majka, a dvije godine kasnije od predoziranja je izgubio sestru koja je tada imala samo 18 godina. 

Kako je bilo na koncertu?

Louis Tomlinson je 14. rujna u areni Stožice održao svoj koncert. Arena ima kapacitet od 12 tisuća ljudi, a po mojoj procjeni rasprodao je oko 60 posto arene. Imao je dvije predgrupe, najprije je publiku zabavljao Andrew Cushin koji je izveo pjesme “You dont belong”, “Catch me if you can”, “Wor flags” i brojne druge. Druga predgrupa su bili The Lathmus. Nakon što sam dva sata čekala da predgrupe završe (hvala i mom bratu koji se nije bunio što je morao doći puno ranije) konačno je došao trenutak za zvijezdu večeri. 

 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

A post shared by Louis Tomlinson (@louist91)

Kada je Louis izašao na pozornicu publika je poludjela. Prva pjesma na setlisti je bila “The Greatest” za koju je pjevač rekao da je napisana specifično da bude pjesma koja otvara koncert. I zbilja mogu potvrditi da je izbor odličan. Osjećaj kada vidite svojeg najdražeg pjevača nakon što ga 12 godina pratite je u najmanju ruku nerealan i nezaboravan. 

Druga pjesma koju je pjevao bila je “Kill my mind”, sa prvog albuma, a tijekom izvedbe je publika izvadila svoje mobitele i upalila bljeskalice te imala malu koreografiju. Usljedile su pjesme “Bigger Than Me”, “Lucky Again” i “Holding On To Heartache” i meni najdraža “Face The Music”. Na repertoaru su se našle još dvije pjesme sa prvoga albuma, “We Made It” i “Walls”. 

Otpjevao je i neke svoje službeno neobjavljene pjesme “Paradise” i “Copy of A Copy of a Copy”, ali i dvije obrade. Odlučio se pjevati 505 od Artic Monekysa koji su mu jedan od najdražih sastava i 7. 

Fanovi su imali i svoj projekt tijekom pjesme Chicago kada je parter podigao natpise “Do you feel sLOVEnia?”, a publika na tribinama upalila bljeskalice te osvjetlila čitavu dvoranu. To je bio jedan predivan osjećaj, a Louis je tijekom koncerta priznao da mu je to jedan od najdražih koncerata u Europi. 

U areni je nastao kaos kada je svirao i dvije One Directionove pjesme, “Night Changes” i “Where Do Broken Hearts Go”. Obje pjesme je odsvirao drukčije nego što je to u originalu, u rock verziji. Koncert je završio pjesmom Silver Toungs koja je prigodna pjesma za zatvaranje koncerta zbog stihova “… i dont feel like going home”

Zaključak

Kao što sam već spomenula, Louisa slušam od kad sam bila mala pa je ovaj koncert bio ostvarenje snova. Publika je bila nevjerovatna i atmosfera je bila odlična, a svi su pjevali iz svega glasa. Tomlinson nije dobivao toliko pažnje od obožavatelja dok je bio u One Directionu pa mi je jako drago vidjeti da ima uspješnu solo karijeru jer mislim da to zaslužuje. Lijepo je vidjeti da postoji pjevač koji se odluči doći u manje zemlje jer je svjesan da ne mogu svi ići u Njemačku, Španjolsku ili Italiju. 

Nadam se da će više svijetskih glazbenika se ugledati na njega kada su u pitanju države u kojima nastupaju jer svi trebaju dobiti priliku da vide svoje najdraže izvođače uživo. Ne sumnjam da mu je ovo zadnja turneja jer njegova popularnost samo raste pa se tako nadam da će biti prilika da nastupi i u Hrvatskoj!

 

Pročitajte još...

Povezano

Ostavite komentar

Molimo upišite komentar
Molimo upišite vaše ime