Subota, 23 ožujka, 2024

Pogled kroz ekran: A&D formula konstantne TV kvalitete

Danas je samo na snazi hiperinflacija kadrova i načina kako isti postaju zaštitna lica. No, uvijek su se samo odabrani nastanjivali u srca. "A strana", taj punokrvni i karizmatični show javne televizije, izborom gostiju minule subote donijela je dah i duh televizijske vječnosti

Dojam je da živimo u vremenu bez ravnoteže. Ekran je uvijek bio ravnoteža kojoj sam vjerovao, u koju sam se zaljubio na prvu i od koje uvijek očekujem puno. Činjenica da se pred kameru, a samim time i u domove svih nas, ušuljaju svakakvi mnogi nije obilježje ovog vremena, tako je bilo oduvijek.Danas je samo na snazi hiperinflacija kadrova i načina kako isti postaju zaštitna lica. No, uvijek su se samo odabrani nastanjivali u srca. “A strana”, taj punokrvni i karizmatični show javne televizije, dio je spomenute životne ravnoteže. Izborom gostiju minule subote donijeli su dah i duh televizijske vječnosti.

 

 
 
 
 
 
Pogledajte ovu objavu na Instagramu.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Objavu dijeli Dusko Curlic Curla (@dus.curla)

Saša Zalepugin, Ksenija Urličić, Aleksandar Kostadinov – imena koja, i ako ih ne pamtite izravno s ekrana, znate da su temelj. Zbog prvog je nedjelja dobila smisao, zbog druge je Dora bila važan javni događaj u zemlji, a zbog trećeg Eurosong nezaobilazna groznica subotnje večeri. Dostojnu zamjenu danas dobio je samo Kostadinov u komentiranju zabavnog guilty pleasure festivala.

Poštovanje prema gledateljima i virtuozni način prezentacije

U dijelu srca koje kuca za medije i televiziju kod mene stoje dva stupa – Duško Ćurlić i Andrija Jarak. Jonski i dorski stupovi arhitekture medija. Dva potpuno različita žanra, dvije medijske suprotnosti koje spaja jedno – pristup poslu, brzina misli, ljudskost i toplina oka. Obojica će pojavom i izvedbom donijeti ono što mislimo da je “bilo nekad”, da je brzina života pregazila, da nove generacije neće primijetiti, da… Ne. Imaju zalepuginovsko, a zapravo samo ljudsko i talentirano – poštovanje prema gledateljima i virtuozni način prezentacije.

Zbog ovakvih pojedinaca vrijedi pregrmjeti i preživjeti svu silu netalentirane gospode i dama Ripli i uživati punim plućima.

Nikakav sjaj ne može prekriti prazninu i neznanje

A strana nas je podsjetila, u šetnji TV vremeplovom i da je četvrtak nekad bio kultni TV dan. Nezaobilazni dvojac Daniela i Hamed u “Hit depou” bili su i ostali brend dobre televizije. Oliver Mlakar jednom je rekao da nikakav sjaj ne može prekriti prazninu i neznanje, a najprimitivnija tehnika nikada ne može naškoditi znanju.

 

 
 
 
 
 
Pogledajte ovu objavu na Instagramu.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Objavu dijeli Yugonostalgia – Jugonostalgija (@yugo.nostalgia)

Zbog dvojice navedenih “gospodara medija” kriteriji su mi visoki, pogled oštriji, misao brža, želja za izvrsnošću i učenjem izraženija. Zbog njih volim kameru. Taj, kako bi ga nazvala Helga Vlahović, skener umiješ li ili ne umiješ, kakav si čovjek i voliš li ili ne voliš.

A&D vole i umiju baš poput onih zbog kojih mislimo da je “prije bilo bolje”. Zbog njih prošlost (p)ostaje stalna. 

Pročitajte još...

Povezano

Ostavite komentar

Molimo upišite komentar
Molimo upišite vaše ime