Utorak, 2 srpnja, 2024

Pogled kroz ekran: Slikovitijeg komentatora od Mate Mijića nećete naći

Kada je superizborni program u pitanju, neke televizije još kriju svoje planove, a RTL ima dvojac koji će komentirati sva zbivanja - to su Mate Mijić i Krešimir Macan. Mnogi ih nikada spojili ne bi - i bila bi šteta

Dok protječe dan četvrte obljetnice zagrebačkog potresa, protječe i prvi tjedan najvećeg potresa na političkom polju. Bomba s Pantovčaka grunula je 15. ožujka, a verbalni zvončići lete oko nas poput roja insekata. Ništa više nije sigurno, osim da antialergijska terapija protiv zujalica još nije otkrivena.Mediji su toga dana bili pred velikim ispitom i pod velikim stresom – kako, s kim i s čim ploviti rijekom informativne emisije i pritom djelovati ozbiljno, ali i ne bježati od toga da smo svi iznenađeni. Pritom, i vizualom bi trebalo dati do znanja da se radi o ozbiljnom trenutku na koji prije par sati računali nisu, ali za koji spremni jesu. Najspremnije je petka 15. – koji je poprimio elemente onog 13. – pred gledatelje izišao RTL i tako se nesumnjivo pozicionirao kao vodeći, promišljeni i kvalitetnim pojedincima bogat medij.

Kad vas kroz suludi dan sigurnom rukom i iskusnim glasnicama vode Ana Brdarić Boljat i Tomislav Jelinčić možete se fokusirati samo na sadržaj, jer oni svojim iskustvom ne skreću pozornost na sebe. Tu su, trebaju kormilariti, ali ničega se ne boje i nisu uplašeni. Vjerujete im. Dvojac na drugoj televiziji – Valentina Baus i Dino Goleš to minulog petka nisu uspjeli.

Pogled kroz ekran: Tko je sinonim za TV dosadu i nemaštovitost na Novoj TV?

Dvojac za pet

Kada je superizborni program u pitanju, neke televizije još kriju svoje planove, a RTL ima dvojac koji će komentirati sva zbivanja – to su Mate Mijić i Krešimir Macan. Mnogi ih nikada spojili ne bi – i bila bi šteta. Jer slikovitijeg komentatora od Mijića nećete naći, a iskusnijeg od Macana također. Pri toj slikovitost Mate Mijić ne mistificira proces koji objašnjava, nov je, zanimljiv i brz.

Između tih pojmova i RTLa postoji magnetska privlačnost jer ne zaboravimo da su na toj medijskoj adresi i dvoje najboljih što ova zemlja u novinarstvu ima – Andrija Jarak i Ana Mlinarić. Kad to znamo, neka svaka srijeda izborna bude. Rijeke kvalitete teći će koliko god izazova bilo.

Naslovna fotografija: screenshot youtube

Pročitajte još...

Povezano

Ostavite komentar

Molimo upišite komentar
Molimo upišite vaše ime