Petak, 29 ožujka, 2024

Pogled kroz ekran: Predizborne poslanice Hrvatima, redak prvi

Adrian De Vrgna imao je sjajna pitanja za predsjednika Republike koji bi palmu Pantovčaka zamijenio bauštelom Banskih dvora, i držao gard uvjerljivosti, no jasne odgovore nismo dobili

Proljeće je, a u nama nemir, rekla je pjesma. Aktualna situacija, pak, nema nijednu dodirnu točku s buđenjem sokova o kojima pjeva Luka Nižetić. Jer, propupavanja kojima svjedočimo na svakom koraku nude trnje preko kojeg bismo, valjda, trebali doći do zvijezda. Nikad luđi politički trenutak dok vi čitate ovaj tekst vjerojatno poprima još nekoliko paklenih krugova u labirintu iz kojeg se izlaz ne vidi. Barem ne u pravom smjeru.Neslano s gorkim aftertasteom

Motreći sve što nam dođe pod trepavicu zaključujemo da Paklena kuhinja Toma Gretića ima oštru konkurenciju u mislećoj kuhinji Zorana Milanovića. Osim što se tamo crni kruh reže na tanke šnite i često kuha juha jer “muž to voli’, a kad dosadi žlica prate se natpisi na ulicama “da se ne baci’, sad znamo i da kuhača može poletjeti u raznim smjerovima i zamiješati štošta. Okus je za sada – neslano s gorkim aftertasteom.

Pogled kroz ekran: Slikovitijeg komentatora od Mate Mijića nećete naći

Novinarski slasni umami okus ponudio je i ovom zgodom  RTL. Uz detonatora gladi za novinarskim divotama Andriju Jarka i cheficu novinarske uvjerljivosti Anu Mlinarić, ovoga su tjedna zablistali Damira Gregoret i Adrian De Vrgna. Prekoputa njih sjeli su – ne zajedno zbog karme Ustava – Andrej Plenković i Zoran Milanović. Aktualni premijer bio je očekivano hvaleće raspoložen sa, za neke, naglašenim izostankom ljudske razine samokritičnosti. Onaj pak koji bi htio ući u Banske dvore opet, nije mario za novinarska oitanja nego je kdgovarao po svom nahođenju s punom šakom vlastitih ideja koje ne znamo kako će se provesti u djelo. Damira Gregoret ovom je zgodom dokazala da ju mišta ne može iznenaditi i da je zaista najspremnija u stresnim situacijama, a način na koji je odvezla dionicu intervjua smješta ju na vrh političkih novinara u zemlji.

Sigurno ćeš pogriješiti

Adrian De Vrgna imao je sjajna pitanja za predsjednika Republike koji bi palmu Pantovčaka zamijenio bauštelom Banskih dvora, i držao gard uvjerljivosti, no jasne odgovore nismo dobili.

Tjedan iza nas osvijestio je još jednu činjenicu – u ovako specifičnom trenutku jedino ima smisla imati obojicu u svom programu. Ili nijednog. I to u pravom trenutku. Jedino je sigurno da ništa sigurno nije. I da će nam na ramenu 17. travnja sjediti Mordana i prodorno šaptati: “Zaokruži jedan broj, sigurno ćeš pogriješiti.”
Hugo u nama reći će – Bože mili, kud sam zaš”o. 

Naslovna fotografija: screenshot

Pročitajte još...

Povezano

Ostavite komentar

Molimo upišite komentar
Molimo upišite vaše ime