Subota, 20 srpnja, 2024

Pogled kroz ekran: Područje bez signala – signal da je Hrvatska dio svijeta

Ponedjeljkom od 21 sat pobrinite se da ste u području sa signalom koji lovi Prvi HTV-a i guštajte. I budite malo nestašni, dovoljno da Lipša ima potrebu reći – miruj! Slatkog li imperativa

Automobil, dva lika okrenuta leđima obavljaju najobičniju životnu fiziološku potrebu negdje uz put, pas na cesti nakon što dečki odu. Prvi su to kadrovi nove serije “Područje bez signala” koju ovih blagdana dobivamo pod bor. Nakon osvojene nagrade za Najbolju seriju u programu International Panorama na festivalu Series Mania u Lilleu te Nagrade publike na Seriencamp Festivalu u Münchenu, serija “Područje bez signala” autora Ankice Jurić Tilić i Dalibora Matanić stiže i pred hrvatske gledatelje.Priče o serijama uvijek nekako počinju slično. Galerija likova priča priču u pitoresknom zabačenom selu, tu je i fatalna žena zbog koje će se sve zakomplicirati i gledatelji traže segment koji je najzanimljiviji ili najkvalitetniji. Kod Matanića i Ankice Jurić Tilić navikli smo da se kvaliteta iscrta odmah na početku. Nisu nas iznevjerili ni ovaj put.

Rene Bitorajac – prvo ime ove serije

Na jednom mjestu gledamo Krešimira Mikića, Gorana Bogdana, Tihanu Lazović, Izudina Bajrovića. Sve sjajno. Ali tu je i Rene Bitorajac – prvo ime ove serije i, usudim se reći nakon pogledane prve epizode – prvo ime hrvatskog glumišta na ekranu. Lik Olega koji s poslovnom idejom i kolegom Nikolom – kojeg tumači Mikić – dolazi u Nuštin razvijati poslovnu ideju Bitorajac donosi kvalitetnije nego što bilo koji redatelj, scenarist, autor predloška pa i gledatelj može zamisliti. Krasi ga uvjerljivost, spontanost, glumačko umjetnički bezobrazluk s pokrićem. Jednostavnije bi bilo reći – Rene je odličan glumac. Da, ali ovdje je otišao korak dalje i postao bolji od samog sebe u dosadašnjoj karijeri.

Svaka će epizoda serije biti posvećena jednom liku – prva je upravo nazvana po Olegu.

Lipša je top

Značajnu će ulogu igrati u ovoj priči koja se zbiva u Nuštinu – području bez signala – igrati i bosanski glumac Izudin Bajrović u ulozi inženjera Jande koji je nekada bio važan kotačić tvornice turbina koju će novopridošli dvojac, kako sugerira prva epizoda, pokušati pokrenuti. Čekamo da se razvije uloga djevojke Šejle koju tumači Jelena Stojiljković. Ona koja se već razvila je Tihana Lazović u ulozi Lipše, konobarice u Nuštinu koja vas dobije na prvu. Intrigantna, direktna, spremna za rizik i avanturu – Lipša je top.

Roman Roberta Perišića “Područje bez signala”, tako je, sudeći prema prvoj epizodi koju smo pogledali za vas, sjajno ekraniziran. Ponedjeljkom od 21 sat pobrinite se da ste u području sa signalom koji lovi Prvi HTV-a i guštajte. I budite malo nestašni, dovoljno da Lipša ima potrebu reći – miruj! Slatkog li imperativa.

Pročitajte još...

Povezano

Ostavite komentar

Molimo upišite komentar
Molimo upišite vaše ime