Ponedjeljak, 25 ožujka, 2024

Grand finale izložbe Erwina Wurma: Koncert No Borders Orchestra!

Ne propustite jedinstveni susret dviju umjetničkih velesila Erwina Wurma i No Borders Orchestra u Laubi!

Izložba priznatog umjetnika Erwina Wurma u Laubi bliži se svom kraju, a zatvaranje će obilježiti koncert vrhunskih glazbenika iz No Borders Orchestra u srijedu 25. kolovoza s početkom u 20 sati.  



No Borders Orchestra simfonijski je ansambl sastavljen od profesionalnih klasičnih glazbenika iz svih zemalja bivše Jugoslavije, a svoje nastupe već godinama povezuju s temama iz društvene stvarnosti.

Zajedničke ‘preokupacije’ – reevaluacija zapadnjačkih vrijednosti

Ovogodišnja turneja ‘No Return to Normality’, u sklopu koje se održava i koncert u Laubi, poziva publiku da promisli o vremenu nakon pandemije i ekološkoj katastrofi koja nastaje uslijed hiperkonzumerističkog mentaliteta. Osnivač i umjetnički direktor orkestra Premil Petrović istaknuo je kako na pandemiju gleda kao na upozorenje i priliku za zaokret prema ekološki prihvatljivijem životu. 

Slične preokupacije protežu se kroz opus Erwina Wurma, a radovi koji pozivaju na reevaluaciju iskrivljenih zapadnjačkih vrijednosti (poput One Minute Sculptures, Narrow House ili Renaulta 25) po prvi put su predstavljeni hrvatskoj publici upravo u sklopu ove izložbe. 

Posljednja prilika za pogledati cjelovitu izložbu!

Posljednji dan za posjet cjelovitoj izložbi Erwin Wurm: The Show bit će u utorak 24. kolovoza, dok će srijeda 25. kolovoza biti rezervirana za koncert NBO i publika će moći vidjeti samo pojedine eksponate. Ne propustite jedinstveni susret dviju umjetničkih velesila Erwina Wurma i No Borders Orchestra u Laubi! 

Cijena ulaznice za koncert, kao i za izložbu je 60 kn, a moći će se kupiti neposredno prije koncerta u Laubi. 

 

Pročitajte još...

Povezano

Ostavite komentar

Molimo upišite komentar
Molimo upišite vaše ime