Petak, 22 ožujka, 2024

Inspiracije za dom iz snova: 10 dizajnerskih kupaonica sa samostojećim kadama

Donosimo vam deset kupaonica iz snova sa samostojećim kadama idealnim za luksuzno kupanje, uključujući kade od tikovine, gline, betona i porculana...

Kupujete novi stan ili se spremate na preuređenje? Donosimo vam deset kupaonica iz snova sa samostojećim kadama idealnim za luksuzno kupanje, uključujući kade od tikovine, gline, betona i porculana… Možda vam pomognu kao inspiracija za vašu kupaonicu iz snova!



1/ Screen House, Sydney, Australija, Carter Williamson Architects

Kupaonica Screen House arhitektonskog studija Carter Williamson prekrivena je od poda do stropa taktilnim crnim pločicama – kako bi se stvorio ugođaji nalik toplicama. Samostojeća kada postavljena je ispod svjetla nalik na mjehuriće koje je ovješeno na asimetričnom nagnutom krovu.

2/ Chimney House, Sydney, Australija, Atelier Dau

Kao dio dogradnje i obnove zgrade u Sydneyu koja je na popisu kulturne baštine, arhitektonski studio Atelier Dau dodao je kupaonicu u prizemlju. Kupaonicu definiraju porculanske podne pločice koje je dizajnirala Patricia Urquiola i samostojeća kada uz uski prozor s pogledom na unutarnje dvorište kuće.

3/ Highgate house, London, Engleska, House of Grey

Ovaj londonski dom koji je dizajnirao interijerski studio House of Grey uključuje niz prirodnih materijala. U kupaonici su zidovi presvučeni žbukom na bazi vapna nazvanom Tadelakt, koja je hidroizolirana otopinom sapuna. Kada je izrađena od kombinacije pijeska, nepečenih glina, pigmenata i minerala.

4/ Art Villa, Kostarika, Formafatal i Refuel Works

Češki studiji Formafatal i Refuel Works ostavili su betonsku konstrukciju izloženu u vili koja se stopila s krajolikom. U glavnoj spavaćoj sobi betonska kada postavljena je uz nekoliko staklenih vrata koja omogućuju otvaranje prostora prema okolnoj džungli.

5/ Mountain Cabin, Italija, Modostudio

Kupaonica ove osamljene planinske kabine koju je dizajnirao Modostudio ima spektakularni pogled na talijansku dolinu Adige. Samostojeća kada postavljena je u središte sobe kako bi najbolje iskoristili predivni pogled kroz staklene stijene.

6/ Tsubo House, London, Engleska, Fraher & Findlay

Arhitektonski studio Fraher & Findlay usmjerio je obnovu i dogradnju ovog doma u istočnom Londonu na malo dvorište. Sve kupaonice u kući imaju grafičke monokromatske popločane podove, dok glavna kupaonica ima vlastiti kamin i samostojeću kadu u crnoj boji.

7/ House V, Slovačka, Martin Skoček

Dramatična kupaonica u glavnoj spavaćoj sobi kuće u blizini Bratislave, koju je dizajnirao arhitekt Martin Skoček, obložena je saniranim ciglama. Njen središnji dio, poravnat s vrhom stropa, predstavlja ovalnu, samostojeću kadu.

8/ Atelier Villa, Kostarika, Formafatal

Kupaonice u ovoj vili presvučenoj aluminijem na Kostariki definirane su podovima od cementnih pločica iz Nikaragve. Jedan od apartmana spavaće sobe ima samostojeću kadu koja je osvijetljena pjegavim svjetlom koje prolazi kroz perforacije obloga.

9/ Leaf House, London, Engleska, Szczepaniak Astridge

Fokusna točka proširenja na krovu arhitektonskog fotografa Edmunda Sumnera i londonskog doma spisateljice Yuki Sumner, autorice Szczepaniak Astridge, drvena je kada u japanskom stilu. Smještena uz veliki prozor s kojeg se pruža pogled na London, kadu je od voštane tikovine izradio proizvođač namještaja William Garvey.

10/ The Boathouse, Devon, Velika Britanija, Adams+Collingwood Architects

Londonski studio Adams + Collingwood Architects dizajnirao je ovu kuću s pogledom na ušće Salcombea kako bi njezini životni prostori na prvom katu mogli iskoristiti pogled na područje izvanredne prirodne ljepote. Na tlu, koje je ugrađeno u padinu, nalaze se četiri spavaće sobe i tri kupaonice, uključujući glavnu kupaonicu s bakrenom kadom.

Fotografije: Jim StephensonBrett BoardmanEdmund SumnerBoysPlayNiceAdam ScottLaura EggerTom FergusonMichael Sinclair, Matej Hakár

Pročitajte još...

Povezano

Ostavite komentar

Molimo upišite komentar
Molimo upišite vaše ime