Četvrtak, 21 ožujka, 2024

Balkon u proljetnom ruhu: Ideje za uređenje vašeg kutka za uživanje

Tko kaže da gradski balkoni ne mogu biti ugodni, zeleni i udobni? S malo truda i kreativnosti, svatko može pretvoriti svoj balkon u prostor za opuštanje i uživanje u lijepom vremenu

Topli dani su napokon na vidiku, a s njima dolazi i uzbuđenje zbog mogućnosti ispijanja kave na balkonu. Svake godine, s dolaskom proljeća, osjećamo želju da uredimo svoj balkon kako bismo stvorili pravu malu oazu mira i bijega od svakodnevnice. Tko kaže da gradski balkoni ne mogu biti ugodni, zeleni i udobni? S malo truda i kreativnosti, svatko može pretvoriti svoj balkon u prostor za opuštanje i uživanje u lijepom vremenu.



Cvijeće, svjetiljke, tepisi… poigrajte se i stvorite si oazu po svom ukusu! 

Prva stvar koju možemo učiniti je odabrati prave biljke za naš balkon. Posude s cvijećem mogu unijeti boju i živost na balkon, dok biljke poput lavande ili ružmarina mogu ispuniti zrak prekrasnim mirisima. Osim biljaka, udobni namještaj je ključan za stvaranje ugodnog okruženja na balkonu. Mali stol i stolice ili udobna ležaljka mogu stvoriti savršen prostor za jutarnju kavu ili opuštajuće večeri na otvorenom. Dodatak jastuka ili deka može dodatno povećati udobnost i estetiku prostora.

Rasvjeta može dodati poseban ugođaj našem balkonu, posebno u večernjim satima. Svjetiljke ili lanterne mogu stvoriti romantičnu atmosferu, dok solarni svjetiljci mogu pružiti ekološki prihvatljivo rješenje za osvjetljenje balkona. Ne zaboravimo na dodatke poput tepiha, ukrasnih jastuka ili svjećnjaka koji mogu dodati osobni pečat našem prostoru na otvorenom. S malo kreativnosti, možemo stvoriti svoj mali raj, gdje možemo uživati u suncu i svježem zraku bez napuštanja vlastitog doma.

Stoga, dok se topli dani približavaju, neka nam balkon bude mjesto gdje ćemo se opustiti, povezati s prirodom i uživati u ljepoti proljeća. Uredimo svoj balkon i pretvorimo ga u pravu oazu mira i ljepote. A ako vam treba inspiracija, pronašli smo nekoliko različitih stilova uređenja u kojima možete pronaći pokoju ideju. 

 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

A post shared by Yeşili seven biri 🫒 (@bitkilievinguncesi)

 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

A post shared by Nazarica Sucala-Maxian | Blogger & Interior Designer (@nazzainteriordesign)

 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

A post shared by DCORISTA | HOME | TRAVEL | LUXURY (@dcorista)

 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

A post shared by bohemian decor (@bohemiandecor)

Fotografije: Unsplash 

Pročitajte još...

Povezano

Ostavite komentar

Molimo upišite komentar
Molimo upišite vaše ime