Četvrtak, 21 ožujka, 2024

Dom koji miriše na proljeće? Uz ovo sezonsko cvijeće to je itekako moguće!

Amarilisi, skimije i hortezije su sada hit, a mi donosimo sve o njihovom pravilnom njegovanju i oblikovanju. Unesite proljeće u dom, kad već ne možete u vanjski svijet

Priznajemo da smo jedni od onih koji vole cvijeće u domu. Kao da nam odmah podigne rspoloženje. Volimo ući u dom i osjetiti razne mirise i vidjeti šareni buket kako iz dana u dan poprima nove boje. Kako biste izvukli najviše iz cvijeća, najbolje je odabrati ono što je u sezoni. Iako mnogi cvijeće vežu isključivo za prolejeć i ljeto, i zima ima svoje prednosti i cvijeće u čijem mirisu i bojama možemo uživati tijekom tamnih dana.



Amarilisi, skimije i hortezije su sada hit, a mi donosimo sve o njihovom pravilnom njegovanju i oblikovanju. Unesite proljeće u dom, kad već ne možete u vanjski svijet. 

Amarilisi

Za uređenje stola ili dodavanje zimskog aranžmana vašem domu korištenjem bijelog cvijeća, nema boljeg cvijeta od bijelog amarilisa. Ovaj dugotrajni tradicionalni božićni cvijet je spektakularan i trajat će tjednima ako se o njemu pravilno brine. Oblikovanje amarilisa također je jednostavno – tako se dobro slaže sa svim zimzelenim lišćem, eukaliptusom, srebrnim bobicama i vrbicom. Ublažite lišće oko amarilisa i dodajte dugotrajno lišće bora i eukaliptusa. Za kraj pošarajte srebrne bobice brunije i svježu vrbicu, izrežite ih na željenu veličinu i stavite u odabranu vazu. Savršen, elegantan središnji dio koji će trajati tijekom cijele blagdanske sezone.

 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

A post shared by @flowerandsugaroc

Hortenzije

Hortenzije su savršena svježe odrezana stabljika u ovo doba godine jer se lijepo suše, produžujući životni ciklus cvijeta tjednima, a ne danima. Jako je važno odabrati hortenzije koje su šarene, jer svijetlije/bijele sorte budu mekane i ne suše se dobro. Jedan od najzanimljivijh tonova je Pimpernel Blue jer je ljubičasto-plavi ton tako osvježavajući pored tradicionalnih božićnih boja crvene, zelene i zlatne. Hortenzije su izvrsne i iznutra i izvana, pa ih možete koristiti i u svojim vijencima na vratima osim za izlaganje u vazama. Vrlo ih je lako njegovati; samo ih osušite kod kuće i držite podalje od izravne sunčeve svjetlosti kako bi zadržale svoju boju.

 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

A post shared by The Paper Elf (@thepaperelf)

Kukurijek

Kukurijek, poznati kao božićna ruža, dolaze u prekrasnim nijansama bijele, tamnozelene i ljubičaste. Bijeli kukurijeci čine prekrasan, svjež zimski pejzaž na stolu. Imaju tendenciju malo se spustiti, pa provjerite je li voda čista i stabljike svježe odrezane. Ako vodu mijenjate svakih nekoliko dana, bit će vam zahvalni. Da biste ih ohrabrili, možete zamotati stabljike u svileni papir i preko noći ih ostaviti na hladnom mjestu. Ujutro će izgledati svježe i pomlađeno. Također, držite ih dalje od izravne topline poput vatre ili centralnog grijanja.

 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

A post shared by Fiona Pickles (@fionapicklesartist)

Skimija

Ovo prekrasno, zanimljivo cvijeće ima nježno crvenu boju. Skimiju možete uzgajati u lončaricama i staviti je niz stol okruženu svijećama, suhim voćem i češerima tijekom. Nakon toga ih možete posaditi u svom kako biste ih uvijek iznova koristili. U lončaricama ih je vrlo lako njegovati, samo ih redovito zalijevajte i pazite da se zemlja nikada ne osuši.

 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

A post shared by Dr.Kert (@dr.kert)

 

Pročitajte još...

Povezano

Ostavite komentar

Molimo upišite komentar
Molimo upišite vaše ime