Utorak, 26 ožujka, 2024

Čestitamo: Poliklinika Milojević dobila BigSEE Grad Prix za unutarnje uređenje!

BigSEE Awards doprinose promicanju jedinstvenih i originalnih kreativnih dostignuća u arhitekturi, interijeru, drvu, turizmu, proizvodnom i modnom dizajnu na globalnoj razini

BigSEE nagrade dodjeljuje Zavod Big – Centar za kreativnu ekonomiju jugoistočne Europe, u okviru platforme BigSEE za podršku i razvoj kreativne industrije. BigSEE nagrade obuhvaćaju širok spektar dizajnerskih niša te nagrađuju izvanredna postignuća na prostoru 21 zemlje jugoistočne Europe. Pokrenute su kao regionalne nagrade za sustavno istraživanje i promicanje kreativnog i poslovnog potencijala jugoistočne Europe, a s ambicijom povezivanja kreativnosti izvan regionalnih granica, prerasli su regionalne okvire i postali internacionalni.



Danas BigSEE Awards doprinose promicanju jedinstvenih i originalnih kreativnih dostignuća u arhitekturi, interijeru, drvu, turizmu, proizvodnom i modnom dizajnu na globalnoj razini.

Poliklinika Milojević je oaza mirnoće i elegancije

“Budući da sam i sam iz obitelji arhitekata i estetskih lječnika, ljepota i estetski sklad su nešto što me inspirira, pa mi je bilo važno odabrati arhitekte koji će pratiti moju viziju, i ponosan sam , naravno što je arhitektica Hržić dobila ovaj Grand Prix, to je uistinu veliko priznanje njenom radu i našoj zajedničkoj viziji poliklinike, koja zahvaljujući svom uređenju uistinu izgleda kao “oaza ljepote”. Ja se osobno svakodnevno veselim dolasku na posao u takvo okruženje, a siguran sam da će tako i ostati u godinama koje slijede”, ističe dr. Milojević.

“Iznimno smo ponosni na ovu nagradu i na činjenicu da smo uspjeli ostvariti samu ideju projekta Poliklinike,  ekskluzivni i jedinstven prostor unutar novouređenog centra Kaptol, koji će na najbolji način prezentirati duh poliklinike i dr. Milojevića”,  istaknula je arhitektica Andrea Hržić Šesnić.

Korišteni su organski materijali i bijela boja

To je ostvareno prostornom organizacijom, organskim formama i odabirom materijala kojima se postiže ugoda prije svega, zadovoljavajući sve medicinske kriterije. Pretežno bijeli prostor daje osjećaj topline, a drveni elementi organske forme, grafizam teksturiranih zidova, podova, stropova, čak i prozora, kroz cijelu polikliniku kreiraju osjećaj mirnoće i elegancije.                 

 

Umjetnine raspoređene po cijeloj poliklinici na apstraktan način ilustriraju pojedine segmente djelatnosti  poliklinike, kroz ideju dizajnera iz studija Šesnić & Turković i realizaciju akademskih umjetnika Matije Plavčića i Vjerana Palijana, u suradnji s arhitektima.

Fotografije potpisuje: Bosnić + Dorotić 

Pročitajte još...

Povezano

Ostavite komentar

Molimo upišite komentar
Molimo upišite vaše ime