Utorak, 26 ožujka, 2024

10 trendova o proljetnom uređenja doma preuzetih s TikToka i Instagrama

Od skulpturalnog namještaja do posebnih pločica donosimo vam 10 trendova u dizajnu interijera za proljeće 2023. - možda vas inspiriraju na make-over doma!

S obzirom na to da se jako koncentriraju na estetiku i tutorijale, Instagram i TikTok postali su platforme na kojima profesionalci i entuzijasti dijele savjete za uređenje savršenih domova.
Kroz fotografije i detaljne ‘uradi sam’ video zapise, često otkrivaju najveće trendove u dizajnu interijera. Odnedavno je to virtualni i vizualni svijet u kojem prevladavaju obojani lukovi i tapete, uglađene ravne linije, art deco detalji…



Od skulpturalnog namještaja do posebnih pločica donosimo vam 10 trendova u dizajnu interijera za proljeće 2023. – možda vas inspiriraju na make-over doma!

1/ Oslikani lukovi

Odličan i uz to jedan od najlakših načina za ukrašavanje mnogih predmeta u vašem domu – vrata, stolovi, komode, kreveti i sami zidovi. Optička varka može se stvoriti uz pomoć slikarske trake i malo mašte. TikTokeri preporučuju prvo nanošenje osnovnog sloja kako bi se izbjeglo propuštanje, a nakon toga pustite mašti na volju. Krenite minimalističkom rutom s laganim sivim tonovima, zemljanim sa štukaturama i lisnatim zelenilom ili modernim, jakim bojama.

2/ Monokromatske sobe

 

 
 
 
 
 
Pogledajte ovu objavu na Instagramu.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Objavu dijeli Real Simple (@real_simple)

Ako se neke stvari Instadekoratori ne boje, to je prskanje boja. Udahnite novu energiju u svoj prostor s naglašenim zidom ili monokromatskim sobama. Da bi sve izgledalo kohezivno morat ćete se upoznati s monokromatskim shemama boja. Vladaju jarke ružičaste, sunčano žute i ćudljive blues boje, u sličnim nijansama za dodatnu dubinu.

3/ Akcenti od ratana i mjedi

 

 
 
 
 
 
Pogledajte ovu objavu na Instagramu.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Objavu dijeli Danielle Roxanne Nagel (@danidazey)

Pretvorite svoj dom potpuno u Instahome pomoću prozračnih zidnih zavjesa od ratana, zdjela i rasvjetnih tijela ili dodajte kraljevski štih ukrasima od mesinga. Ukrasite noge stolca, gumbe komode i postavite velika ukrasna ogledala za poseban ugođaj.

4/ Skulpturalni namještaj

 

 
 
 
 
 
Pogledajte ovu objavu na Instagramu.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Objavu dijeli Mallory | Reserve Home (@reserve_home)

Ako su društvene mreže bilo kakav pokazatelj trendova, namještaj s ravnim rubovima je na izmaku, a dolaze sve buntovniji oblici i ukrasi. Ovakav namještaj je posebno pogodan za ugodnije i manje tradicionalne tlocrte. Iskoristite kut ili asimetrični kutak s cilindričnom stolicom ili dodajte posebnost dnevnoj sobi sa zakrivljenim kaučem.

5/ Zakrivljene umjetničke i geometrijske vaze

 

 
 
 
 
 
Pogledajte ovu objavu na Instagramu.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Objavu dijeli Kez 🖤 | Our first home (@thehouseinarow)

Slično prethodnom, čiste linije ustupaju mjesto zavojitim siluetama kada su umjetnička djela u pitanju. Bilo ona koja su prikazana na zidu ili na stolu – sve ostavljaju u čudu. Ukrasite ured krivudavim slikama ili slikama u obliku slova U ili pak suptilnije pristupite te se poslužite ukrasnom vazom geometrijskog oblika.

6/ Uvijene svijeće i svijeće u obliku mjehurića

 

 
 
 
 
 
Pogledajte ovu objavu na Instagramu.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Objavu dijeli Brady Tolbert (@bradytolbert)

Razmislite o tome da svoj prostor ukrasite uvijenom svijećom ili svijećom s mjehurićima. Ove svijeće su apsolutni hit na društvenim mrežama, #bendycandle i #bubblecandle videozapisi imaju 20 milijuna pregleda samo na TikTok-u zbog njihovih razigranih dizajna i DIY lakoće izrade. Za brzo savijanje potopite svijeću u vruću vodu na oko 15 minuta, pažljivo je izvadite, izravnajte sredinu valjkom i zavrnite po svojoj želji. Pustite svijeću pod hladnu vodu da zaključate željeni izgled i spremna je za upotrebu. Sigurnosni savjet: Nikada ne ostavljajte upaljenu svijeću bez nadzora.

7/ Tapete

 

 
 
 
 
 
Pogledajte ovu objavu na Instagramu.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Objavu dijeli Gimmie Dem Vibes (@gimmie_dem_vibes)

Govoreći o retro trendovima, tapete su iznova ‘rođene’ u nizu modernih tekstura i uzoraka i uživaju veliku popularnost. TikTokeri posebno vole sortu peel-and-stick, koja olakšava preuređenje sobe bez velike obveze – što je savršeno za iznajmljivače apartmana i osobe koje vole često mijenjati izgled svog doma.

8/ Pleksiglas se vratio

 

 
 
 
 
 
Pogledajte ovu objavu na Instagramu.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Objavu dijeli Wallpaper Interiors (@gudangwallpaper_bandung)

Što se tiče svestranosti, pleksiglas je i dalje jasan izbor. Ne samo da će se podudarati s gotovo bilo kojom temom uređenja prostorije – mogućnosti su uistinu bezbrojne, već ga pojednostavljeni, prozirni dizajn čini idealnim za manje i prometnije prostore. Posebno ga volimo za bočne stolove i svjetiljke.

9/ Motivi školjke

 

 
 
 
 
 
Pogledajte ovu objavu na Instagramu.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Objavu dijeli Art & Play Studio (@artandplaystudio)

Oceanski nadahnuti motivi koji su nekoć bili rezervirani za kuće na plaži vraćaju se iz 80-ih, taman na vrijeme za proljeće/ljeto 2021. godine. Razmislite o tome da ukrasite vaš dom manjim dodacima, poput vaze u obliku školjke, baršunastog jastuka ili plahti s uzorkom.

10/ Pločice posebnog dizajna

 

 
 
 
 
 
Pogledajte ovu objavu na Instagramu.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Objavu dijeli Anita Yokota (@anitayokota)

Posljednje, ali svakako ne najmanje važno, Instagrammeri vole mozaike, eksperimentirajući s teksturom kroz različite veličine pločica u kuhinji i kupaonici. Male pločice nalik onima iz podzemnih željeznica izgledaju čisto i bezvremenskog su dizajna. Ali posebnost možete postići i s velikim pločicama, modernim bojama ili zabavnim uzorcima.

Pročitajte još...

Povezano

Ostavite komentar

Molimo upišite komentar
Molimo upišite vaše ime