Subota, 23 ožujka, 2024

Genijalno: Arcana zrcalne kabine stapaju se poput kameleona sa šumom

Kuće su dizajnirane tako da budu gotovo nevidljive u listopadnoj šumi, omogućavajući gostima da se osjećaju što bliže prirodi. Metalna obloga ponudit će blago iskrivljeni odraz kako bi se spriječilo da se ptice ozlijede slučajnim uletom u nju

Arhitektonski ured Leckie Studio i dizajnerska agencija Aruliden objavili su nacrte za niz zrcalnih konstrukcija koje planiraju graditi u šumi u Ontariju, u Kanadi. Nazvana Arcana, osamljene kuće za najam bit će izgrađene u šumskom području dva sata sjeverno od Toronta.



Njihova točna lokacija još uvijek je u tajnosti i gostima će se otkriti tek nakon što rezerviraju termin. Sa svojim reflektirajućim vanjskim zidovima kabine su dizajnirane da se stope u krajolik.

Gotovo nevidljive kuće u šumi, ali neopasne za ptice i životinje

Leckie Studio i Aruliden planiraju graditi ove kabine s drvenim okvirom i oblogom, odnosno pločama od sjajnog nehrđajućeg čelika, a unutrašnjost svake kabine bit će obložena borovim dijelom, dok će prozori od poda do stropa spavaćem dijelu dati poseban ugođaj.

 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

A post shared by Leckie Studio (@leckiestudio)

Kuće su dizajnirane tako da budu gotovo nevidljive u listopadnoj šumi, omogućavajući gostima da se osjećaju što bliže prirodi. Metalna obloga ponudit će blago iskrivljeni odraz kako bi se spriječilo da se ptice ozlijede slučajnim uletom u nju.
“Kao brend koji je ukorijenjen u poštivanju moći i ljepote prirode, prioritet nam je dizajnirati naše strukture tako da ne predstavljaju opasnost za ptice i druga bića koja borave u staništu Arcane”, izjavili su u Leckie Studiju i Arulidenu te dodali: “Teško je razlikovati u umjetničkim prikazima, ali reflektirajuća obloga je nesavršena zrcalna površina, koja prirodno odvraća ptice od sebe. Uz to, na sve reflektirajuće površine nanosimo film koji je neprimjetan ljudskom oku, ali pomoću njega ptice mogu identificirati kabinu kao objekt u krajoliku”, dodali su.

Mogućnost gradnje i na udaljenim destinacijama

Kabine će imati struju i tekuću vodu, ali dizajneri su stvorili inačicu izvan mreže opskrbe koju bi u budućnosti mogli graditi na udaljenijim mjestima. Gosti će moći pristupiti kabinama uz beskontaktnu prijavu, bit će dostupni obilasci 15 kilometara šumovitih pješačkih staza oko kabina, uključujući ekspedicije za hranjenje i vođena šumska kupanja. Šumsko kupanje, ili Shinrin-yoku, japanska je zdravstvena praksa koja kombinira pažnju i šetnju među drvećem.

Izgradnja kabina Arcana trebala bi započeti koncem ove godine. 

 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

A post shared by arcana (@findarcana)

Pročitajte još...

Povezano

Ostavite komentar

Molimo upišite komentar
Molimo upišite vaše ime