Nedjelja, 24 ožujka, 2024

Na stolu sve mora biti savršeno: Znate li već koji ćete božićni stolnjak prostrti?

Tijekom prosinca najviše se družimo oko stola. Zajednički doručci, svečani obiteljski ručkovi, večere s prijateljima... Stol postaje središnje mjesto okupljanja i središte društvenog života. Sigurno ste već počeli planirati jelovnik za blagdane, no imate li pravi stolnjak za dane koji su pred nama?

Uz drage ljude i ukusnu hranu, stolnjak ponajviše doprinosi toplom ozračju blagdanskog vremena. On je baza, doslovno platno na kojemu ćete dizajnirati svoju božićnu i novogodišnju čaroliju, od njega kreće sva radost i veselje dok postavljamo stol u iščekivanju prijatelja i obitelji. Odabir stolnjaka i način na koji je stol postavljen otkriva vaš istančani ukus i smisao za lijepo, a detalji i pažnju koju ste posvetili pripremajući sve za dolazak gostiju.



Stolnjak je mnogima najvažnija stvar na stolu 

Vođena tom mišlju Ivana Hađina iz Etno Motiva pripremila je božićnu kolekciju tkanih stolnjaka izražene teksture i bogatog volumena.

“Kod mene je stolnjak uvijek najvažnija stvar na stolu i od njega krećem s odabirom boja i uređenjem stola. U božićnoj kolekciji želja mi bila dizajnirati stolnjake koji će biti tradicionalni, jer Božić i Nova godina jesu tradicionalni blagdani u kojima vrijeme provodimo s obitelji i prijateljima koji nam jesu poput obitelji. S druge strane, željela sam se odmaknuti od klasičnih boja i ponuditi stolnjake koji će pristajati svakom, pa i najmodernijem interijeru. Rezultat su tri kombinacije boja: mint srebrna, sivo srebrna i oliv zelena”, govori Ivana.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Božićna kolekcija prepuna je decentnih metalnih detalja

U mnogim domovima dobro poznati i dragi uzorci srca, u božićnoj kolekciji Etno Motiva su vrlo diskretno i decentno osuvremenjeni metalnim sjajnim nitima utkanima u tkaninu od kojih je onda stolnjak ručno sašiven i dekoriran ručno izrađenim resicama. Kako se radi o maloj hrvatskoj proizvodnji, raznolika je ponuda dimenzija u kojima možete naručiti stolnjak, a ako imate dimenziju koja nije u ponudi standardnog asortimana i nju se može izraditi na upit.

“Klijentice ponekad nisu sigurne koje su dimenzije stolnjaka koji im treba. Pravilo je prilično jednostavno – izmjerite svoj stol i dodajte 20-25 cm sa sve četiri strane kako bi stolnjak lijepo padao. Primjerice, ako je vaš stol dimenzija 160×90 cm odabrat ćete stolnjak dimenzija 200×130 cm”, objašnjava Ivana, te dodaje da čak ako i ne nađete stolnjak tih dimenzija, desetak centimetra više ili manje neće biti problem.

Ručno rađeni stolnjak je dar od srca

Iako božićni, s obzirom na motive koji se ne vezuju isključivo za ovo blagdansko vrijeme, Etno Motiv stolnjaci zasjat će i u svakoj drugoj svečanoj prigodi. Stoga mogu biti i krasan dar dragim osobama. Saznajte dimenzije stolova svojih mama, kćeri, sestara, baka, prijateljica, pa im poklonite kvalitetan proizvod domaće proizvodnje. 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Pročitajte još...

Povezano

Ostavite komentar

Molimo upišite komentar
Molimo upišite vaše ime