Petak, 19 travnja, 2024

Novi cool model Harley-Davidsona: električni bicikl retro izgleda i high tech izvedbe

Ostajući vjerni svome imidžu slobode i pustolovine – opremili su novi e-bike najnaprednijom tehnologijom o kojoj ne otkrivaju detalje dok ne započnu s masovnom proizvodnjom, planiranom za proljeće 2021.

Harley-Davidson, sinonim za moćne motocikle, predstavio je svoj prvi električni bicikl budući da su e-bicikli popularniji nego ikad. Njihova popularnost osobito je velika među mlađim naraštajima koji preferiraju praktičan prijevoz bez ispušnih plinova i buke. Stoga su čelnici tvrtke Harley-Davidson poručili kako ne namjeravaju čekati da ih vrijeme pregazi. Štoviše, cilj im je da ‘preuzmu ključnu ulogu u dolazećoj globalnoj revoluciji mobilnosti’.



Specijalizirane bicikle

Stoga je Harley-Davidson osnovao tvrtku Serial 1 Cycle Company specijaliziranu za e-bicikle premium kategorije, iz koje stiže prvi Harley-Davidson električni bicikl model – Serial 1. Nazvan je po istoimenom prvom, legendarnom Harleyjevu modelu Serial Number One iz 1903. godine. I na njega podsjeća svojim retro izgledom.

No, Harleyjevci kažu da na tome sličnost prestaje jer – ostajući vjerni svome imidžu slobode i pustolovine – opremili su novi e-bike najnaprednijom tehnologijom o kojoj ne otkrivaju detalje dok ne započnu s masovnom proizvodnjom, planiranom za proljeće 2021.

Pročitajte još...

Povezano

Ostavite komentar

Molimo upišite komentar
Molimo upišite vaše ime