Srijeda, 24 srpnja, 2024

Zavirite u zagrebački pentahouse koji se natječe za međunarodnu nagradu

Stan od 160 kvadrata koji se našao u finalu SBID International Design Awards smješten je u širem centru Zagreba, na iznimno atraktivnoj lokaciji koja pruža privatnost i blizinu svih važnih sadržaja za vlasnike

Moderan stan za tročlanu obitelj, smješten na posljednjem katu novogradnje u Zagrebu, osvojio je poziciju u finalu prestižne međunarodne nagrade SBID International Design Awards, koju dodjeljuje The Society of British International Design. Ova nagrada je jedna od najcjenjenijih u svijetu dizajna interijera i produkt dizajna.



Studio Mirjane Mikulec predstavio je svoj novi projekt u kategoriji stambenih prostora, a vodila ga je arhitektica Romana Musić. Njihov prijavljeni rad izdvaja se u jakoj konkurenciji te se našao među finalistima koji se natječu za prestižno priznanje. Biti među najboljima na svijetu predstavlja iznimno veliko priznanje, što je također potvrdila i sama dizajnerica.

“Već i sama nominacija u finale ove poznate i vrijedne nagrade za naš studio je velika čast i privilegij. Sretni smo i zadovoljni jer je ono što radimo prepoznato i od strane struke. Ovo je svakako veliki poticaj da nastavimo dalje raditi projekte koji se prije svega sviđaju našim klijentima, ali i koji će donositi nove, svježe ideje u unutarnjem uređenju”, izjavila je dizajnerica Mirjana Mikulec, čiji studio je ponosni vlasnik nekoliko međunarodnih nagrada za uređenje interijera. Sve te nagrade bile su veliki vjetar u leđa da studio počne raditi projekte izvan Hrvatske i da dizajnerica sve češće boravi u Parizu gdje su tijeku realizacije nekoliko interijera.

Posebna obiteljska oaza

Stan od 160 kvadrata koji se našao u finalu SBID International Design Awards smješten je u širem centru Zagreba, na iznimno atraktivnoj lokaciji koja pruža privatnost i blizinu svih važnih sadržaja za vlasnike. Njegov glavni adut je prostrana dnevna zona otvorenog koncepta, uz dvije spavaće sobe i jednu gostinjsku sobu, garderobu te dvije kupaonice. No, ono što posebno privlači pažnju jest velika terasa od 60 kvadrata s impozantnim pogledom na grad.

Interijer stana je obogaćen nekim zanimljivim elementima. Na primjer, veliki, uski hodnik pretvoren je u svojevrsnu galeriju s izloženim slikama poznatih suvremenih umjetnika. Također, betonski stupovi i grede u dnevnom boravku ostali su neobrađeni, po želji vlasnika, što dodaje jedinstvenu sirovost prostoru.

Unutar interijera dominiraju svijetle neutralne nijanse s crnim akcentima, ali kako bi se unijela prirodnost i toplina, u cijeli stan je dodan element drva. Ovaj suptilan dodatak postiže kontrast između hladnih i toplih tonova i materijala, stvarajući uravnotežen i ugodan prostor.

Minimalne izmjene u postojećem tlocrtu omogućile su stvaranje iskrenog i prirodnog interijera, koji pruža ugodan, moderan i elegantan dom s pročišćenim linijama. Sve ove promišljene dizajnerske odluke osiguravaju da stan u potpunosti zadovoljava potrebe tročlane obitelji, čineći ga funkcionalnim i ugodnim prostorom za život.

Foto:  Darko Mihalić

Pročitajte još...

Povezano

Ostavite komentar

Molimo upišite komentar
Molimo upišite vaše ime