Subota, 23 ožujka, 2024

Podsjeća li i vas dizajn spiralne zgrade Amazon HQ2 na popularni – emoji?

Novinar Voxa Rani Molla objavio je fotografiju predložene zgrade s fotošopiranim očima emojija kakice uz natpis 'Nema na čemu', što je izazvalo buru reakcija, uspoređivanja i smijeha. Drugi zgradu uspoređuju s božićnim drvcem, sladoledom, kornetom...

Korisnici društvenih mreža počeli su uspoređivati Amazonovo buduće sjedište u Arlingtonu u državi Virginija sa… sladoledom, božićnim drvcem i – slijedi najbolje – s emojijem kakice.



Nazvan Helix, središnji dio uredskog kompleksa Amazon HQ2 koji je dizajnirao arhitekt tvrtke NBBJ imat će prepoznatljiv spiralni oblik koji mnoge podsjeća upravo na popularni emoji. 

Zgrada nadahnuta ‘kakastim’ emojijem

“Pitao sam se koliko će vremena proći prije nego vidimo zgradu nadahnutu kakastim emojijem – i eto, Amazon će ju sagraditi”, napisao je Olly Wainwright na Twitteru, kritičar arhitekture i dizajna u Guardianu. Novinar Voxa Rani Molla objavio je fotografiju predložene zgrade s fotošopiranim očima emojija kakice uz natpis ‘Nema na čemu’, što je izazvalo buru reakcija, uspoređivanja i smijeha. Drugi zgradu uspoređuju s božićnim drvcem, sladoledom, kornetom, Hramom Zajednice Krista u Independenceu, Missouriju i Babilonskom tornju.

Amazon HQ2 trebao bi se graditi u Virginiji, a dizajnirao ga je međunarodni studio NBBJ, koji je također dizajnirao sjedište tvrtke u obliku kupole u Seattlu.

Spiralni oblik zgrada – hit među arhitektima

Spiralni oblik zgrada postao je vrlo popularan među arhitektima diljem svijeta. Primjerice, muzej urara Audemarsa Pigueta u švicarskim planinama koji je dizajnirao danski arhitektonski studio BIG, kod kojeg se, kao i kod Amazonove zgrade, posjetitelji mogu prošetati krovom. U Danskoj je arhitektonski studio EFFEKT stvorio spiralni toranj za posjetitelje koji se mogu popeti iznad krošnji drveća, dok će Muzej umjetnosti Tadaa Anda u Kini također imati spiralni oblik.

Muzej urara Audemarsa Pigueta u švicarskim planinama koji je dizajnirao danski arhitektonski studio BIG

U Danskoj je arhitektonski studio EFFEKT stvorio spiralni toranj za posjetitelje koji se mogu popeti iznad krošnji drveća

Pročitajte još...

Povezano

Ostavite komentar

Molimo upišite komentar
Molimo upišite vaše ime