Petak, 22 ožujka, 2024

5 najiščekivanijih filmova na Filmskom festivalu u Veneciji

Izdvojili smo 5 filmova o kojima se diže najviše prašine na internetu, a imati će svoju premijeru upravo u Veneciji. Kakve će sreće imati na Oscarima, vidjeti ćemo. Pa krenimo...

Filmski festival u Veneciji je započeo sa prikazivanjem. Ove godine predstaviti će se čak 73 filma iz impresivne serije “Venezia 79”. Festival se održava  od 31. kolovoza do 10. rujna 2022., a brojne svjetske zvijezde iz filmske industrije dolaze u Italiju.



Venecijanski filmski festival ima dokazane rezultate u isporuci kandidata za Oscara. Prošle godine, postava je uključivala “Dinu” i “The Power of the Dog”, kao i “Spencer”, “The Lost Daughter” i “Parallel Mothers”. Izdvojili smo 5 filmova o kojima se diže najviše prašine na internetu, a imati će svoju premijeru upravo u Veneciji. Kakve će sreće imati na Oscarima, vidjeti ćemo. Pa krenimo…

White Noise

Prestižno prvo mjesto zauzima Noah Baumbach, čiji je prvi projekt nakon “Bračne priče” ova adaptacija romana Dona DeLilla o profesoru Hitleru (Adam Driver) i njegovoj opkoljenoj ženi (Greta Gerwig) čiji su životi ugroženi toksičnim događajem u zraku.

Blonde

Nakon više od desetljeća prepisivanja i kontroverzi, film Andrewa Dominika konačno stiže na ekrane. Ana de Armas utjelovljuje ulogu fatalne Marilyn Monroe koja se bori s bljeskom svjetla reflektora. Dodajte Bobbyja Cannavalea kao njezinog drugog supruga Joea DiMaggia, Adriena Brodyja kao njezinog trećeg supruga Arthura Millera, pedantan dizajn produkcije, zadivljujuće kostime i sjajnu kinematografiju, i imate potencijalnu moćnu sezonu dodjele nagrada.

Don’t Worry Darling

Zabavna ludnica smještena u utopijsku komunu u kalifornijskoj pustinji, psihološki chiller Olivije Wilde s Florence Pugh i Harryjem Stylesom koji utjelovljavaju savršen par iz 50-ih čija se neobuzdana strast jedno prema drugom pretvara u sumnjičavost kad se prvi počmu bojati da nešto zlokobno vreba ispod njihovog bezbrižnog postojanja. 

The Eternal Daughter

Česte suradnice i cjeloživotne prijateljice Joanna Hogg i Tilda Swinton ponovno se ujedinjuju u ovoj zadivljujućoj misteriji koju je producirao Martin Scorsese koja opisuje putovanje umjetnice i njezine majke natrag u oronulo imanje koje je nekoć bilo njihov dom. Dok dugo zakopane tajne izlaze na vidjelo, progoni ih njihova prošlost i sve što su ostavili iza sebe.

The Banshees of Inisherin

Apsurdna tragikomedija koja se odvija na vjetrovitim obroncima, plažama i pubovima zapadne Irske, studija karaktera Martina McDonagha smještena u 20-e postavlja Colina Farrella i Brendana Gleesona kao dva prijatelja koji se nađu u slijepoj ulici kada potonji iznenada prekine kontakt s prijašnji. Njegova odluka izaziva raskol u cijelom gradu i, na kraju, pad u nasilje koje odjekuje Irskom građanskom ratu, koji bjesni u pozadini.

Pročitajte još...

Povezano

Ostavite komentar

Molimo upišite komentar
Molimo upišite vaše ime