Utorak, 26 ožujka, 2024

Biografija Stana Leeja mast have kolekcije svakog Marvelova fana!

Sveobuhvatna i višedimenzionalna, biografija Stan Leeja pruža cjelovitu sliku na obje strane medalje čovjeka koji je promijenio shvaćanje čitavog svijeta oko toga što je superjunak i kako se treba pričati priča

Spider-Man, Iron Man, X-Men, Daredevil, Hulk, The Avengers i Fantastic Four samo su neki od brojnih strip superjunaka koje je Stan Lee osmislio (samostalno ili s kreativnim partnerima) radeći za Marvel Comics. A zahvaljujući brojnim cameo ulogama u Marvelovim filmovima bio je – i još uvijek je, čak i nakon smrti – glas i lice stripova u popularnoj kulturi.



Nevjerojatan inovativan autor

Autor Danny Fingeroth napisao je prvu potpunu biografiju Stana Leeja kroz koju uvjerljivo objašnjava sva njegova postignuća, ali ne ignorira i kontroverze koje su ga pratile cijeli život. Je li bio nevjerojatno inovativni autor kakav se nikada prije nije pojavio u svijetu stripa ili je bio netalentirani srećković koji je jedino znao preuzimati zasluge za tuđi posao?

Kako bi nas proveo kroz dosad neistražena područja ispod površinskog sloja Leejevog života i karijere, Fingeroth na gotovo 350 stranica praćenih fotografijama analizira svaki njegov potez. U tome mu pomažu i ekskluzivni intervjui sa samim Stan Leejemnjegovim suradnicima, kolegama, rođacima, prijateljima, ali i protivnicima. 

Biografija pokazuje obje strane Stana Leeja

Sveobuhvatna i višedimenzionalna, biografija Stana Leeja pruža cjelovitu sliku na obje strane medalje čovjeka koji je promijenio shvaćanje čitavog svijeta oko toga što je superjunak i kako se treba pričati priča.

Pročitajte još...

Povezano

Ostavite komentar

Molimo upišite komentar
Molimo upišite vaše ime