Četvrtak, 21 ožujka, 2024

“Prijatelji – Ona o seriji Friends” – knjiga koju svatko treba pročitati

Ross, Rachel, Monica, Chandler, Joey i Phoebe udomaćili su se diljem svijeta, njihove živote, ljubavne zgode i nezgode pratili su - i još uvijek prate - milijuni ljudi, a slavne epizode prepričavaju se i danas.

Novo izdanje Rockmarka je knjiga Prijatelji – Ona o seriji Friends, autorice Kelsey Miller, o slavnom sitcomu Prijatelji koji je obilježio nekoliko generacija i postao pravi fenomen nadišavši televizijske okvire.



Knjiga “Prijatelji – Ona o seriji Friends” istražuje zašto je serija postala popularna i daje odgovor na još važnije pitanje – zašto je još uvijek popularna?

Autorica na 180 stranica prati nastanak serije, donosi uvid u zbivanja ispred kamera, brojne anegdote iza njih, priča o pravom prijateljstvu i zajedništvu glumačke postave, analizira zašto su Prijatelji povremeno bili problematični, te koje su sve kulturološke trendove pokrenuli i inspirirali.

„Autorica ne samo da donosi cijelu fascinantnu pozadinu priče kako se ta popularna serija probila na male ekrane, nego i daje odgovor na pitanje koje me prati godinama: kako to da je i dalje tako popularna? Ovo nije samo knjiga o Prijateljima – ovo je knjiga i onoj posebnoj praznini koju su Prijatelji popunili u svakodnevnom životu mnogih”
BuzzFeed.

Kada su se 1994. Prijatelji pojavili na malim ekranima, nitko nije očekivao da će serija postati glavna uzdanica NBC-a, a kamoli globalni fenomen. U godinama koje su uslijedile, Prijatelji su zacementirali svoje mjesto prošavši put od hita u udarnom terminu do kultnog klasika. Ross, Rachel, Monica, Chandler, Joey i Phoebe udomaćili su se diljem svijeta; njihove živote, ljubavne zgode i nezgode pratili su – i još uvijek prate – milijuni ljudi, a slavne epizode prepričavaju se i danas, 16 godina od posljednje emitirane. O još slavnijim poštapalicama i najvažnijoj frizuri ’90-ih da ne govorimo.

Između ostalog, “fenomen Prijatelja” potvrđuje i najnovije istraživanje američkog CableTV.com prema kojemu si Prijatelji bili najgledanija serija u SAD-u tijekom karantene zbog pandemije koronavirusa.

Definitivna retrospektiva Prijatelja. Ako se stalno koristite referencama na Prijatelje i serija vam je neprekidno uključena u pozadini, ovo je prava knjiga za vas”
Hello Giggles.

Naslovna fotografija: Warner Bross

Pročitajte još...

Povezano

Ostavite komentar

Molimo upišite komentar
Molimo upišite vaše ime