Nedjelja, 24 ožujka, 2024

Glass Onion: A Knives Out Mystery: Sve što do sad znamo o nastavku popularnog filma

Glumačka postava puna zvijezda prikazuje Daniela Craiga koji se vraća u ulozi pametnog detektiva Benoita Blanca. Glumac je u dobrom društvu, s nekoliko drugih značajnih kolega među kojima su Kate Hudson, Janelle Monáe, Edward Norton, Kathryn Hahn, Leslie Odom Jr., Jessica Henwick, Madelyn Cline i Dave Bautista

Daniel Craig ponovno utjelovljuje ulogu detektiva. U nadolazećem nastavku popularnog filma iz 2019. “Knives Out”/”Nož u leđa”, glumac ponavlja svoju ulogu detektiva Benoita Blanca i bavi se još jednom intrigantnom misterijom ubojstva. Netflix je upravo objavio novi trailer za film pod nazivom “Glass Onion: A Knives Out Mystery”. 



Za one koji radije uživaju u filmovima u društvu drugih filmofila, za Dan zahvalnosti bit će u Americi biti jednotjedna pretpremijera u odabranim kinima, dok će se globalno pojaviti na Netflixu 23. prosinca.

Tko je u glumačkoj ekipi?

Glumačka postava puna zvijezda prikazuje Daniela Craiga koji se vraća u ulozi pametnog detektiva Benoita Blanca. Glumac je u dobrom društvu, s nekoliko drugih značajnih kolega među kojima su Kate Hudson, Janelle Monáe, Edward Norton, Kathryn Hahn, Leslie Odom Jr., Jessica Henwick, Madelyn Cline i Dave Bautista.

 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

A post shared by Glass Onion: A Knives Out Mystery (@knivesout)

 Kakva je radnja filma?

Slično kao u prvom filmu “Knives Out”, u “Glass Onion” sprema se misterij ubojstva. Tehnički milijarder Miles Bron (Norton) poziva svoje prijatelje na luksuzni bijeg na svoj privatni grčki otok i netko je ubrzo pronađen mrtav. S Blancem na licu mjesta, misterij se brzo razotkriva dok on pokušava otkriti “tko je to napravio”.

Na početku trailera, Nortonov lik govori svojim prijateljima da će riješiti misterij lažnog ubojstva. “Sve sam vas pozvao na svoj otok jer će se večeras dogoditi ubojstvo. Moje ubojstvo”, kaže. Bautistin lik zatim pita: “Hoćemo li moći razgovarati s tobom i nakon što umreš?”. “Da, neću se praviti mrtav cijeli vikend”, odgovara Nortonov lik. “Pa, ovo je stvarno divno”, izjavljuje Blanc.

Uz tragove skrivene diljem otoka, gosti imaju zadatak pronaći odgovore i promatrati jedni druge kako bi riješili lažnu misteriju. Ali kada netko stvarno završi mrtav, sve se mijenja. “Dame i gospodo, dogodilo se ubojstvo. A ubojica je na vidiku. Barem za jednu osobu ovo nije igra”, kaže Blanc dok započinje svoju potragu za motivom i ubojicom.  Odatle se svi smatraju osumnjičenima i svi se na ovaj ili onaj način inkriminiraju.

Što je Netflix rekao o filmu?

Tijekom ljeta Netflix je objavio preliminarne informacije o “Glass Onion: A Knives Out Mystery” i razgovarao s njegovim scenaristom/redateljem Rianom Johnsonom, koji je film opisao kao “tobogan, a ne križaljku”. Johnson je također otkrio da će gledatelji ovoga puta bolje upoznati Blancov lik.

“Blanc je uvijek bio izvan sfere našeg glavnog junaka i bio je malo više enigma u prvom filmu. Dok, u ovoj, Blanc dobiva poziv da dođe na misterij ubojstva na ovom otoku. Vrlo često susrećemo te ljude i ulazimo u ovaj svijet kroz njegove oči”, rekao je.

Johnson je također objasnio da je inspiraciju za naslov filma crpio iz pjesme Beatlesa iz 1968. “Glass Onion”. “Uvijek tražim nešto zabavno što bi Blanc mogao uhvatiti kao prenapetu metaforu koju može pobijediti na smrt”, rekao je. “Ovo je sve vidljivo od samog početka. Pa mi je sinula ideja o staklu, nešto što je jasno.”

 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

A post shared by Glass Onion: A Knives Out Mystery (@knivesout)

Pročitajte još...

Povezano

Ostavite komentar

Molimo upišite komentar
Molimo upišite vaše ime