Subota, 23 ožujka, 2024

Ovo je 15 filmova koji dolaze ove godine i jedva ih čekamo pogledati

Za razliku od prošle godine kada je zbog koronavirusa svijet, pa i onaj filmski, potpuno stao, ove nas godine očekuje obilje novih naslova različitih žanrova. Od trilera do drama, komedija do teorija zavjere, ove ćemo godine (nadamo se) sve filmove moći gledati u kinu, ali i online. I zato, kako bismo vas na vrijeme pripremili, […]

Za razliku od prošle godine kada je zbog koronavirusa svijet, pa i onaj filmski, potpuno stao, ove nas godine očekuje obilje novih naslova različitih žanrova. Od trilera do drama, komedija do teorija zavjere, ove ćemo godine (nadamo se) sve filmove moći gledati u kinu, ali i online.



I zato, kako bismo vas na vrijeme pripremili, donosimo 15 filmova koje nikako ne smijete propustiti.

Cruella (svibanj 2021.)

Jednu od najpopularnijih negativki Disneyjevih filmova u novom je dugometražnom filmu utjelovila oskarovka Emma Stone. U novoj verziji Cruellu de Vil susrećemo u Londonu 1970-ih usred punk-rock revolucije. Radnja filma prati mladu Estellu, pametnu i kreativnu djevojku koja odluči postati slavna dizajnerica. Sprijatelji se s parom mladih lopova koji, baš kao i ona, vole stvarati neprilike i zajedno počinju izgrađivati život na londonskim ulicama. Estellin ukus jednog dana primjećuje barunica von Hellman (Emma Thompson), modna legenda koju Estella jako cijeni. Njihov odnos pokreće tijek događaja i otkrića zbog kojih će Estella prigrliti svoju tamnu stanu i postati osvetoljubiva i nama poznata, Cruella.

 

Judas & The Black Messiah (svibanj 2021.)

William O’Neal (LaKeith Stanfield) je FBI-ov doušnik koji se infiltrira u Crne Pantere iz Illinoisa i ima zadatak pratiti karizmatičnog vođu, Chairmana Freda Hamptona (Daniel Kaluuya). O’Neal uživa u opasnosti i dvostrukoj manipulaciji sa suborcima i specijalnim agentom Mitchellom (Jesse Plemons). Hamptonova politička snaga svakim danom sve više raste, a u procesu se zaljubljuje u revolucionarku Deborah Johnson (Dominique Fishback). U isto vrijeme, O’Neal vodi bitku za svoju dušu. Hoće li pomoći agentima i okrenuti se zakonu ili prikloniti silama dobra?

 

Posljednji dvoboj (listopad 2021.)

The Last Duel‘ povijesni je triler Erica Jagera koji se trenutno pretvara u film Gladijatorovog Ridleyja Scotta. Smještena u srednjovjekovnoj Francuskoj, radnja prati ženu koja tvrdi da ju je silovao najbolji prijatelj njenog supruga Jeana de Carrougesa. Nakon što joj nitko ne povjeruje, Jean prijatelja izaziva na dvoboj, posljednji zakonski sankcionirani dvoboj u povijesti zemlje. Ako vam se ovo ne čini vrijednim gledanja, razmislite ponovno. Scenarij potpisuju Ben Affleck, Matt Damon i Nicole Holofcener, a glumačku postavu čine i Damon i Affleck, ali i Jodie Comer, Adam Driver te Harriet Walter.

 

Mothering Sunday (datum izlaska: nepoznat)

Nedjelja je dan za majčinstvo. Kako će Jane Fairchild, siroče i kućna pomoćnica, okupirati vrijeme kako bi skrenula misli s činjenice da nema majku koju bi posjetila? Kako će se odvijati njezina budućnost koja je oblikovana događajima iz dana kojeg ne može zaboraviti? ‘Mothering Sunday’ je priča o životu i čarobnim pričama koje život može sadržavati. Iako službeni datum izlaska filma još uvijek nije poznat, znamo da u njemu glume Olivia Colman i Josh O’Connor iz dramske serije Kruna u još jednoj ulozi majke i sina, a uz njih glumačku postavu čine Colin Firth i Glenda Jackson.

 

Djevojka koja obećava (u kinima)

Ništa u Cassieinom (Carey Mulligan) životu nije onakvo kakvim se čini – vrlo je pametna, iznimno lukava i noću živi tajni dvostruki život. Neočekivani susret Cassie će pružiti priliku da ispravi nepravde iz prošlosti. Film je režirala Emerald Fennell koja nam je poznata kao Camilly Shand iz serije Kruna. Film je dobio dobre kritike prošle godine u SAD-u, a zbog svoje izvedbe Mullingan je nominirana za Zlatni globus.

 

Kurir (ožujak 2021.)

Ovaj špijunski triler temeljen na istinitim događajima prati priču o neuglednom britanskom poduzetniku Grevilleu Wynneu (Benedict Cumberbatch) koji je unovačenom u jedan od najvećih međunarodnih sukoba u povijesti. Po nalogu britanskog MI-6 i operativke CIA-e (Rachel Brosnahan), Wynne stvara tajno, opasno partnerstvo sa sovjetskim časnikom Olegom Penkovskim (Merab Ninidze). Njegov konačan cilj je pružanje ključnih obavještajnih podataka potrebnih za sprječavanje nuklearnog sukobljavanja i sprječavanja Kubanske krize.  

 

Mjesto tišine II (rujan 2021.)

Nakon smrtonosnih događaja kod kuće, obitelj Abbott (koju glume Emily Blunt, Millicent Simmonds i Noah Jupe) mora se suočiti sa strahotama vanjskog svijeta dok u tišini nastavljaju svoju borbu za opstanak. Prisiljeni krenuti u nepoznato, ubrzo shvate da stvorenja kojih su se bojali nisu jedine prijetnje koje vrebaju izvan sigurnosti pješčane staze.

 

Rijetke zvijeri (svibanj 2021.)

Mandy (Billie Piper) je moderna žena u krizi. Usred ženske revolucije odgaja sina Larcha (Toby Woolf), a u isto vrijeme umanjuje bol zbog odvojenosti svojih roditelja i profesionalno piše o ljubavi koja više ne postoji. Počinje joj se sviđati problematični muškarac Pete (Leo Bill), koji traga za osjećajem vrijednosti, pripadnosti i ‘obnovljenim’ muškim identitetom. ‘Rare Beasts’ crna je komedija i Piperov redateljski prvijenac. Glumačku postavu još čine David Thewlis, Kerry Fox i Lily James.

 

Poštovanje (kolovoz 2021.)

Film koji je nastao prema izvanrednoj istinitoj priči o putovanju i usponu glazbene ikone Arethe Franklin u pronalasku svog glasa. Radnja prati početak dive od djetinjstava kada je pjevala u zboru očeve crkve do međunarodne zvijezde. Poznato je da Arethu glumi fenomenalna Jennifer Hudson, dok ćemo u sporednim ulogama vidjeti Foresta Whitakera, Marlon Wayans, Audru McDonald, Marca Marona i Mary J. Blige.

 

Dina (listopad 2021.)

Revolucionarni znanstveno-fantastični serijal romana Franka Herberta stvorio je osnovu za istoimeni film Davida Lyncha iz 1984. godine, s Kyleom MacLachlanom iz Twin Peaksa u glavnoj ulozi. Godinama smo čekali na novo izdanje popularnog filma, u kojem glume Timothée Chalamet, Zendaya, Rebecca Ferguson, Oscar Isaac i Jason Momoa. Iako je film na male ekrane trebao stići još prošle godine, datum je pomaknut na listopad 2021., a svi obožavatelji će film moći pogledati na HBO Maxu. Radnja je smještena u daleku budućnost čovječanstva, na opasni pustinjski planet Arrakis, poznat i pod nazivom Dina. Dina je jedini izvor najvrjednije supstance u svemiru, lijeka koji produžuje ljudski život, omogućuje nadljudsku razinu misli i omogućuje putovanje brže od svjetlosti. Onaj koji kontrolira Arrakis, kontrolira začin. A onaj koji kontrolira začin, kontrolira i svemir.

 

Plavuša (datum izlaska: nepoznat)

Blonde‘ je biografski dramski film koji je napisao i režirao Andrew Dominik, a zasnovan na romanu Joyce Carol Oates iz 2000. godine. U njemu glume Ana de Armas, Adrien Brody, Bobby Cannavale i Julianne Nicholson, a na Netflix dolazi kasnije ove godine. Oatesina knjiga bilježi izmišljeni privatni život Marilyn Monroe, a zbog dobrih kritika bila je finalistica Pulitzerove nagrade i Državne nagrade za knjigu. Priča nudi intimnu viziju žene koja je postala Marilyn Monroe: djevojčice koja s majkom posjećuje kino; siročeta čija je majka proglašena ludom; žene koja je promijenila ime da bi postala glumica. Sudbonosne slavne osobe, ljubavnice, muze i ikone komičara. Oates prepričava epsku američku priču o tome kako krhka, nadarena mlada žena izrađuje i prepravlja svoj identitet, opstajući protiv nesuglasica, neprestano u sukobu i vođena strašću.

 

No Time To Die (listopad 2021.)

U 25. filmu o poznatom agentu Jamesu Bondu, Bond je napustio aktivnu službu i uživa u mirnom životu na Jamajci. Međutim, njegov mir prestaje s pojavom starog prijatelja Felixa Leitera iz CIA-e kojemu treba pomoć. Misija spašavanja otetog znanstvenika daleko je opasnija nego što se očekivalo, te Bonda tragovi vode prema tajnovitom negativcu naoružanom opasnom novo tehnologijom. Uz Daniela Craiga u glavnoj ulozi, glumačku postavu čine Lea Seydoux, Rami Malik i Ben Whishaw.

 

Smrt na Nilu (rujan 2021.)

Kenneth Branagh režira i glumi poznatog glumca Herculea Poirota u ovom novom izdanju romana Smrt na Nilu. Ovoga puta, belgijski detektiv ima niz osumnjičenih za ubojstvo bogate nasljednice na brodu. Hoće li uspjeti pronaći krivca prije nego što stignu do luke? U filmu glume i Letitia Wright, Armie Hammer, Gal Gadot, Annette Benning, Dawn French te Russell Brand.

 

Priča sa zapadne strane (prosinac 2021.)

Izvorno zamišljena za objavu u kinima prošlog Božića, Priča sa zapadne strane moderan je prikaz Stevena Spielberga na klasičnu priču o dvoje tinejdžera iz različitih sredina koji su se zaljubili 1950-ih u New Yorku. U filmu glume Ansel Elgort i Rachel Zegler kao nesretni Tony i Maria. No, nadajmo se da će kritike proći bolje nego reizdanje mjuzikla Mačke.

 

Žena na prozoru (svibanj 2021.)

Temeljen na najpopularnijem trileru iz 2018. godine, u ekranizaciji ovog mračnog romana u glavnim ulogama pratimo Amy Adams, Gary Oldman i Julianne Moore. Lako je uočiti zašto je radnja uspoređivana s onom iz Djevojke u vlaku, ali mislimo da bi ovaj film mogao biti čak i bolji. Annin susret sa stvarnim svijetom je kroz njezin prozor, gdje provodi dane promatrajući susjede. Nakon što se useli obitelj Russell, Annu odmah privuče prividno savršena tročlana obitelj. Ali nakon što se jedne večeri tišinom prelomi krik i Anna svjedoči nečemu što nitko nije trebao vidjeti, mora učiniti sve da otkrije istinu o onome što se stvarno dogodilo.

 

Pročitajte još...

Povezano

Ostavite komentar

Molimo upišite komentar
Molimo upišite vaše ime