Subota, 23 ožujka, 2024

Kreće sezona nagrada: Što se događa sa Zlatnim globusom?

Događaj neće biti zvjezdana ekstravagancija kakva obično jest - zapravo, neće biti slavnih voditelja ili crvenog tepiha. Djelomično je to zbog visoko prenosive omikron varijante COVID-19, ali ne pomaže ni činjenica da je događaj postao toliko kontroverzan posljednjih godina

Zlatni globusi 2022. ne izgledaju baš kao početak sezone dodjele nagrada koje smo svi očekivali. Već ove nedjelje, 9. siječnja, održava se naime 79. godišnji Zlatni globus na kojem će se dodijeliti nagrade za najbolja filmska i televizijska ostvarenja u prošloj godini.



No, događaj neće biti zvjezdana ekstravagancija kakva obično jest – zapravo, neće biti slavnih voditelja ili crvenog tepiha. Djelomično je to zbog visoko prenosive omikron varijante COVID-19, ali ne pomaže ni činjenica da je događaj postao toliko kontroverzan posljednjih godina.

Kako će sve to izgledati? Evo što do sada znamo.

The Hollywood Foreign Press Association našla se na udaru kritike 2021. nakon što je izvješće Los Angeles Timesa otkrilo da niti jedan od 87 članova te organizacije u to vrijeme nije crne boje kože. Također, prigovaralo im se da su nominacije i nagrade bile pod utjecajem raznih lobija. Nakon objave tog izvješća Tom Cruise je vratio svoja tri Zlatna globusa, a njegovi kolege poput Scarlett Johansson i Marka Ruffala pozvali su holivudske glumce da se “odmaknu” od HFPA-e. Netflix, Amazon i WarnerMedia također su bojkotirali dodjelu nagrada. Kao odgovor, HFPA je promijenila izgled svoje statute. Organizacija je također promijenila članstvo te dodala 21 novog člana.

 

 
 
 
 
 
Pogledajte ovu objavu na Instagramu.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Objavu dijeli Golden Globes (@goldenglobes)

Neće biti prijenosa na televiziji, niti crvenog tepiha

Zbog svega toga NBC je odlučio ne prenositi ceremoniju na televiziji 2022. godine. “I dalje vjerujemo da je HFPA radi u dobrom smjeru. Međutim, promjena ovog razmjera zahtijeva vrijeme i rad, a mi smatramo da HFPA treba vremena da to učini kako treba. Zato NBC neće emitirati Zlatne globuse 2022., a ako organizacija izvrši sve što je obećala, nadamo se da ćemo biti u poziciji emitirati emisiju u siječnju 2023.”, ističe se u priopćenju NBC-a.

 Iako su zijekom godina Zlatni globusi bili prilika da vidimo holivudske zvijezde u njihovom najboljem modnom izdanju, ni ove godine, zbog pademije, neće biti crvenog tepiha.  

Neće biti ni poznatih osoba koje dodjeljuju nagrade

Prema Varietyju, izvorni plan za Zlatne globuse bio je da će biti nazočni barem poznati voditelji – slično ceremoniji iz 2021. godine. No, s obzirom na sve što se dogodilo, čini se da niti jednaslavna osoba nije pristala sudjelovati. Ipak, očekuje se da će nazočititi barem članovi HFPA-e. Osim toga, na samoj manifestaciji će biti “ograničen broj gostiju”, a provodit će se i “strogi COVID protokoli” koji uključuju dokaz o potpunom cijepljenju, uključujući booster dozu, kao i negativan PCR test.

Sound & Vision: Kako su preko noći nestali Zlatni globusi

 

Pročitajte još...

Povezano

Ostavite komentar

Molimo upišite komentar
Molimo upišite vaše ime