Petak, 22 ožujka, 2024

Mare iz Easttowna: Kako obitelj i prošle tragedije mogu odrediti sadašnjost

Dobitnica Oscara, Emmyja i Zlatnog globusa Kate Winslet tumači ulogu Mare Sheehan, detektivke iz gradića u Pennsylvaniji koja istražuje lokalno ubojstvo dok se život oko nje raspada

Nova HBO serija ‘Mare iz Easttowna’ (Mare Of Easttown), koja će se premijerno prikazati 19. travnja na HBO GO-u, a prva epizoda bit će prikazana na HBO kanalu istog dana u 21 h već je u najavi izazvala veliku pažnju ljubitelja detektivskih priča. I Kate Winslet, naravno!



Dobitnica Oscara, Emmyja i Zlatnog globusa Kate Winslet tumači ulogu Mare Sheehan, detektivke iz gradića u Pennsylvaniji koja istražuje lokalno ubojstvo dok se život oko nje raspada. ‘Mare iz Easttowna’ govori o mračnoj strani blisko povezane zajednice i istražuje na koje sve načine obitelj i prošle tragedije mogu odrediti sadašnjost.

Kate Winslet briljira u ulozi detektivke Sheehan

Kate Winslet briljira u ulozi detektivke Sheehan koja pokušava razrješiti slučaj ubojstva tinejdžerke dok se istodobno teško miri sa svojim privatnim životom koji se počne raspadati kako preuzima slučaj. Iako je na prvu fokus na samoj istrazi, zapravo je prava priča život same Sheehan i njezin lik koji je obilježen događajima iz srednjoškolskih dana – kada je bila velika košarkaška zvijezda, preko samoubojstva njezina sina i razvoda od supruga.

Sheehan živi s majkom Helen, kćerkom tinejdžericom Siobhan i unukom, malenim Drewom kojeg odgaja nakon sinove smrti. Serija je puna likova s teškim životnim pričama i osobnim tragedijama, obilježenima mjestom u kojem žive. Gotovo svaki lik u seriji bori se sa nekim problemom i skriva tugu u pozadini o kojoj zapravo ništa ne znamo. Pa ipak, istodobno serija donosi i pokoji dašak humora i zabave.

Smiješi li se Kate novi Zlatni Globus?

Baš je kompleksnost likova je ono što gledatelja drži prikovanim za ekran dok mnogi predviđaju Kate Winslet uspjeh koji je postigla sa serijom ‘Mildred Pierce’ – za koju je 2011. osvojila Zlatni Globus.

U seriji glume i Julianne Nicholson, u ulozi Lori Ross, Mareine najbolje prijateljice iz djetinjstva, trostruka dobitnica Emmyja Jean Smart, koja igra Mareinu majku Helen, Angourie Rice, kao Mareina kćerka tinejdžerica, Evan Peters, u ulozi detektiva Colina Zabela, koji pomaže Mare s istragom, dobitnik Emmyja Guy Pearce, kao lokalni profesor Richard Ryan te David Denman, koji igra Mareinog bivšeg muža. 

U ostatku glumačke ekipe su Joe Tippett, Cailee Spaeny, John Douglas Thompson, Patrick Murney, James McArdle, Sosie Bacon, Neal Huff, Kate Arrington, Ruby Cruz, Eisa Davis, Enid Graham, Justin Hurtt-Dunkley, Izzy King, Mackenzie Lansing, Cameron Mann, Kiah McKirnan, Jack Mulhern, Anthony Norman, Drew Scheid i Madeleine Weinstein.

Autor i scenarist serije je Brad Ingelsby, koji se vratio u rodnu Pennsylvaniju kako bi napisao seriju, a svih 7 epizoda režirao je Craig Zobel (‘Оstavljeni’, ‘Westworld’). Oni su istodobno i izvršni producenti, uz Paula Leeja, Marka Roybala, Kate Winslet, Gavina O’Connora i Gordona Graya.

 

Pročitajte još...

Povezano

Ostavite komentar

Molimo upišite komentar
Molimo upišite vaše ime