Nedjelja, 24 ožujka, 2024

Kritika filma: Mother: Blijedi pokušaj pretvaranja J. Lo u akcijsku zvijezdu

'Mother' je ispala kolekcijom stereotipa snimljenih poput reklame za lice J. Lo, bez smisla, sadržaja i potrebe. U rukama kvalitetnijih autora mogla je ispasti više od rubno podnošljive i jedva gledljive

Netflix premijerno nudi sve lošije i sve besmislenije filmove. Forma im “ždere” sadržaj. Bitnije je kako izgleda nego što govori. U tu se računicu J. Lo savršeno uklopila u eksploatacijskom trileru “Mother” u kojem joj se prohtjelo igrati veliku akcijsku zvijezdu. Ako može J. Law ili Charlize, što ne bi i ona, vrludalo joj je mislima dok je spremala osvetnički pohod agentice majke primorane pri porodu odreći se vlastitog djeteta zbog njene sigurnosti. A ona će je iz daleka čuvati i biti blizu kad i ako joj zatreba zaštita. Samo ne bi pokvarila šminku ni frizuru niti u jednoj sceni pogotovo close upu. A dramske preference i facijalne izvedbene mogućnosti svrstat će pod “ozbiljna sam” furku i “ne dodajem mimiku” jer time je zamišljeno davati juicea tome što radi.



Troje scenarista je raspisivalo muku mučivši povezati zgodnu baznu premisu u nešto suvislije od tragično spletenog akcića namjenski slaganog da zapaše JL. o kao nositeljici.

Uz očajno traljavo snimljene akcijske scene jurnjava gradom uskim uličicama (pogledati na što liče potjere J. Lo na motoru kad jurca za potencijalnim narko bossom koji joj je zatočio kćer) novozelandska redateljica Niki Caro angažirana je kako bi odradila formu po uzusima copy paste dramskih akcija koje su osim volje za prepisivanjem imale ponešto i smisla.

“Mother” je ispala kolekcijom stereotipa snimljenih poput reklame za lice J. Lo, bez smisla, sadržaja i potrebe. U rukama kvalitetnijih autora mogla je ispasti više od rubno podnošljive i jedva gledljive.

4/10

Naslovna fotografija: Video screenshot

Pročitajte još...

Povezano

Ostavite komentar

Molimo upišite komentar
Molimo upišite vaše ime