Subota, 23 ožujka, 2024

Lista filmova i serija koje vrijedi pogledati na Netflixu u srpnju

U ljetnim danima koji su pred nama, osim zabave, izlazaka, raznih festivala i provođenja na plažama, neizostavni dio ljetne ‘furke’ svakako su filmovi i serije koje nas smiruju ili pomažu da pobjegnemo od galame, gužve i svakodnevnog užurbanog ritma

U ljetnim danima koji su pred nama, osim zabave, izlazaka, raznih festivala i provođenja na plažama, neizostavni dio ljetne “furke” svakako su filmovi i serije koje nas smiruju ili pomažu da pobjegnemo od galame, gužve i svakodnevnog užurbanog ritma. U nastavku vam donosimo neke od filmova i serija koje vrijedi pogledati u mjesecu srpnju.



Pirate Gold of Adak Island

 

Jedina stvar koja je uzbudljivija od izlaska i lova na blago je sjediti u udobnosti svog vlastitog doma i gledati kako drugi preuzimaju taj težak zadatak. Upravo je to jedan od razloga zašto je “Pirate Gold of Adak Island” neizostavna serija za sve pretplatnike Netflixa. U ovoj dokumentarnoj seriji možete pratiti tim stručnjaka u lovu na zlato zakopano u surovoj aljaškoj divljini.

Beauty

Mlada pjevačica na pragu obećavajuće karijere nađe se rastrgana između dominantne obitelji, poslovnih pritisaka i ljubavi prema djevojci. Grace Marie Bradley dobila je glavnu ulogu u ovome filmu dok ostatak glumačke postave čine Aleyse Shannon, Kyle Bary, Michael Ward i drugi. Američki reper Joey Bada$$ također se pojavljuje u filmu. Režiju potpisuje Andrew Dosunmu.

Leon i Olvido

Ovaj španjolski film redatelja Xaviera Bermudeza govori o životu mlade žene Olvido i njenog brata blizanca Leona koji ima Downov sindrom te pokušava na sve načine pridobiti pažnju svoje sestre. Priča je to o balansiranju odgovornosti i slobode njihovog odnosa koji je uzdrman smrti njihovih roditelja. Film je dobitnik specijalne nagrade žirija na festivalu u Malagi i nagrade Maestre Mateo za najbolji igrani film.

Persuasion

Dakota Johnson tumači glavnu ulogu u novoj drami za Netflix koja je još jedan pogled na klasični roman Jane Austen. Johnson glumi Anne Elliot koju su uvjerili da se ne uda za poletnog muškarca, skromnog podrijetla kojeg nakon osam godina ponovn susreće čiju ulogu tumači Cosmo Jarvis. Režiju filma potpisuje Carrie Cracknell.

Live is Life

Ljeto 1985. kao i svake godine, Rodri napušta Kataloniju i vraća se u svoje obiteljsko selo u Galiciji kako bi se sastao sa svojom bandom. Međutim, ova godina je za njega i njegove prijatelje drugačija, problem iz stvarnog svijeta počinju se pojavljivati u njihovim životima koji prijete da će ih razdvojiti. Držeći se prijateljstva koje ih povezuje, petorica prijatelja planiraju pobjeći u noći San Juana u potrazi za čarobnim cvijetom koji, prema legendi, raste na planini i može ispuniti želje. Njihova jedina želja je riješiti problem svog prijatelja u nevolji te zajedno nastaviti zajedničke avanture. Redatelj Dani de la Torre ovom genijalnom avanturističkom komedijom približava publici uzbuđenje i nadu odrastanja te problematiku života.

The Gray Man

Braća Russo koja su predvodila dva najveća kinofilma u povijesti u obliku “Avengersa: Infinity War” i “End Game”, donose novi akcijski film na Netflix u obliu jedne od najskupljih produkcija u povijesti Netflixa. Riječ je o adaptaciji knjige “Sivi Čovjek” Marka Greaneyja. Među mnogim glumačkim zvijezdama u filmu su Ana de Armas, Chris Evans, Ryan Gosling, Jessica Henwick i Rege-Jean Page.

Growing up Gay

Olly Alexander, pjevač grupe Years & Years, progovara o svojoj borbi s depresijom i istražuje zašto članove LGBTQ zajednice more problem s psihičkim zdravljem. Ipak, odrastanje kao gay osoba nije samo osobno putovanje u ovom dokumentarnom filmu. Fim istražuje nedostatak podrške mentalnom zdravlju za mlade LGBT osobe diljem Ujedinjenog Kraljevstva, s rijetkim brojem dobrotvornih organizacija koje nisu u stanju poduprijeti nedostatak institucionalne skrbi.

Naslovna fotografija: Netflix 

Pročitajte još...

Povezano

Ostavite komentar

Molimo upišite komentar
Molimo upišite vaše ime