Subota, 23 ožujka, 2024

10 najiščekivanijih filmova na Filmskom festivalu u Veneciji 2021.

I prema očekivanjima kritičara, ali i filmskih fanova ovo je 10 filmova koji će se prikazati na ovom prestižnom festivalu, a svi ih s najvećim nestrpljenjem isčekuju!

Rujan i svijet filma obilježava početak 79. filmskog festivala u Veneciji, koje je danas svečano počeo i trajat će do 11. rujna.



Prema tradiciji, na njemu će svoju premijeru imati neki od najiščekivanijih filmova ove godine, a svi se oni bore za svoje mjesto u sezoni nagrada 2022. godine.

I prema očekivanjima kritičara ali i filmskih fanova ovo je 10 filmova koji će se prikazati na ovom prestižnom festivalu, a svi ih s nestrpljenjem isčekuju!

Spencer

Izvanredna transformacija Kristen Stewart u princezu Dianu zbog emocionalnog prikaza  božićnih blagdana tijekom kojih je odlučila prekinuti brak čini ‘Spencer’ jednim od najiščekivanijih filmova u Veneciji. Ako je suditi po traileru, čeka nas prava filmska poslastica.

Dune

S prijetećim svemirskim letjelicama, divovskim pješčanim crvima i glumačkom ekipom koja uključuje Timothée Chalamet i Zendayu, znanstvenofantastični uspjeh Denisa Villeneuvea će se uzdignuti u visine. Film je snimljen prema bestseleru Franka Herberta, a prati mladog čovjeka koji otputuje na pustinjski planet.

The Last Duel

Plemkinja (Jodie Comer) u Francuskoj u 14. stoljeću tvrdi da ju je silovao štitonoša (Adam Driver), njezin suprug (Matt Damon) zahtijeva suđenje borbom u zadivljujućoj drami Ridleyja Scotta. Očekujte mnogo sukoba i mačevanja.

The Lost Daughter

Ovaj film je prepričavanje romana Elene Ferrante o majci na životnom putovanju u kojem glume Olivia Colman, Dakota Johnson i Paul Mescal. Film je prodorna i bolno iskrena priča o roditeljstvu.

Last Night in Soho

Ambiciozna modna dizajnerica (Thomasin McKenzie) misteriozno se iz sadašnjosti pronađe u šezdesetim godinama 20. stoljeća, gdje upoznaje lijepu pjevačicu (Anya Taylor-Joy). Pripazite na detalje i uživajte u kostimima.

Parallel Mothers

Tri majke koje tumače Penélope Cruz, Aitana Sánchez-Gijón i Milena Smit su glavni likovi u filma Pedra Almodóvara  koji istražuju ženstvenost i obiteljsku dinamiku. Ljubitelji autorovih kompliciranih likova neće biti razočarani.

The Power of the Dog

Smješten u udaljenoj Montani, vestern Jane Campion prati nestabilnog rančera (Benedict Cumberbatch) i odnos koji ima s bratom (Jesse Plemons) nakon njegove ženidbe i preseljenja žene (Kirsten Dunst) u njihov dom. Događaji su tragični i slamaju srce, ali prizori su spektakularni.

The Card Counter

Bivši vojni ispitivač (Oscar Isaac) je postao kockar te se pokušava suočiti sa svojom prošlošću. Ovaj mračni kriminalistički triler je režirao Paul Schrader, a izvršni producent je Martin Scorsese. Tiffany Haddish se pojavljuje kao fatalna žena.

Halloween Kills

Jamie Lee Curtis ponovno glumi Laurie Strode koja se bori protiv maskiranog ubojice Michaela Myersa. Ovo je nastavk brutalne i krvlju natopljene horor franšize Davida Gordona Greena. Sigurno će biti jezivih načina smrti i scena koje izazivaju noćne more.

The Hand of God

Vizualno predivan i duboko osoban, redatelja Paola Sorrentina, prati tinedjđerski život  u Filippa Scottija koji doživljava lijepe trenutke, ali i slomljeno srce. Radnja se odvija u Napulju 1980-ih. To je snažan koktel svih redateljevih strasti, od kina do nogometa.

 

Pročitajte još...

Povezano

Ostavite komentar

Molimo upišite komentar
Molimo upišite vaše ime