Srijeda, 18 rujna, 2024

Najiščekivaniji film godine: Može li komedija ‘Don’t Look Up’ napraviti razliku??

Oscarom nagrađeni glumci Meryl Streep i Leonardo DiCaprio rekli su kako se nadaju da će kroz smijeh u novom filmu 'Don't Look Up' uspjeti probuditi svijest o opasnostima klimatskih promjena

Što biste učinili da saznate da se divovski komet brzo kreće prema planeti Zemlji? U filmu “Don’t Look Up” Leonardo DiCaprio i Jennifer Lawrence glume par astronoma koji upravo to otkriva. Njihov sljedeći korak je odlazak na medijsku turneju kako bi upozorili ostatak čovječanstva da bi se sudar trebao dogoditi za šest mjeseci. Jedina poteškoća je: čini se da nitko drugi ne brine o njihovim otkrićima. Uoči izlaska satirične komedije na Netflixu 24. prosinca, evo što sve trebate znati.



Kakve veze imaju trilijuni ako svi umiremo?

Dva mjeseca nakon što je prvi teaser za “Don’t Look Up” ponudio malo zapleta, ali puno zvijezda, službeni trailer pokazuje koliko će ovaj film katastrofe biti apsurdan. Tim astronoma Jennifer Lawrence, uključujući Leonarda DiCapria i Roba Morgana, prisiljen je na drastične poteze nakon što su im predsjednica Meryl Streep i njezin sin/šef kabineta Jonah Hill rekli da “ne rade ništa” dok se “ubojica planeta” kometa spušta ravno na Zemlju. Njihove metode da dođu do riječi uključuju pojavljivanje u talk showu Cate Blanchett i Tylera Perryja te nastup Ariane Grande, iz nekog razloga. Komet je metafora klimatskih promjena sa svijetom podijeljenim između vjernika i skeptika.

Naravno, čini se da se planovi predsjednice Streep mijenjaju nakon što vlada otkrije da je svemirski materijal kometa vrijedan trilijuna dolara. Kao što se DiCaprio pita: “Kakve veze imaju trilijuni dolara ako ćemo svi umrijeti?”

 

Glumci se nadaju da će film pokrenuti neka pitanja

Oscarom nagrađeni glumci Meryl Streep i Leonardo DiCaprio rekli su kako se nadaju da će kroz smijeh u novom filmu ‘Don’t Look Up’ uspjeti probuditi svijest o opasnostima klimatskih promjena. Streep, DiCaprio i redatelj Adam McKay su sve o filmu u produkciji Netflixa, otkrili u “CBS Sunday Morning” emisiji.

 

 
 
 
 
 
Pogledajte ovu objavu na Instagramu.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Objavu dijeli Don’t Look Up (@dontlookupfilm)

Može li film napraviti razliku?

“Nadajmo se”, rekao je DiCaprio. Film je sniman na vrhuncu utjecaja pandemije na cijeli svijet, što ga je DiCapriju učinilo značajnijim: „I zato sam se povezao s ovim scenarijem koji je bio o klimatskoj krizi kroz koju ćemo svi proći – svi ćemo osjetiti posljedice ovoga”, rekao je. “I ovo što vidimo upravo sada, s velikim požarima i ogromnim uraganima i svim ovim katastrofama, ne postaje bolje od ovoga, u redu? … Ne postaje bolje od ovoga. Polako postaje gore.”

Redatelj McKay, poznat po komedijama “Talladega Nights: The Ballad of Ricky Bobby”, “Anchorman: The Legend of Ron Burgundy” i Oscarom nagrađenom “The Big Short”, smatra da je komedija najbolji način da se pristupi temi klimatske promjene. “Možemo ovo prevladati”, rekao je McKay. “Ali ono što me sada plaši je to što se stvarno približavamo posljednjoj sekundi. Nadam se da će ovaj film biti nešto čemu ćemo se puno nasmijati, ali i mnogo toga naučiti”, ističe McKay.

Streep, koja sebe opisuje kao veliku obožavateljicu McKaya, složila se da bi redateljev smiješni pristup mogao pomoći u širenju poruke filma: “Nitko me ne nasmijava jače nego njegovi filmovi. I nitko me ne tjera da više razmišljam.”

Nismo sigurni što se događa u traileru filma ‘Don’t Look Up’, ali jako intrigira

Odlična glumačka postava

Lawrence se vraća na velika platna kao Kate Dibiasky, studentica astronomije, a DiCaprio glumi njezinog profesora dr. Randalla Mindyja. U međuvremenu, Meryl Streep se pojavljuje kao Janie Orlean, američka predsjednica koja je skeptična u pogledu skorog kraja svijeta. Tu su i Cate Blanchett i Tyler Perry kao Brie i Jack, voditelji živahne jutarnje emisije The Daily Rip; Rob Morgan kao  znanstvenik dr. Oglethorpe; i Jonah Hill kao predsjedničin sin i šef osoblja, Jason. Druga poznata lica koja ćemo vidjeti? Chris Evans, Matthew Perry, Timothée Chalamet, Ariana Grande, Kid Cudi, Himesh Patel i Mark Rylance.

Pročitajte još...

Povezano

Ostavite komentar

Molimo upišite komentar
Molimo upišite vaše ime