Nedjelja, 11 veljače, 2024

Legendarni glumci – vaša inspiracija za novu cool frizuru

S obzirom da smo tijekom proteklih mjeseci pogledali više filmova nego vjerojatno u proteklih dvije godine dobili smo broje inspiracije u legendama filmske industrije - od  Gregoryja Pecka i Marcella Mastroiannija do Hugha Granta i Leonarda di Caprija

Zbog koronavirusa ova vas je godina vjerojatno prisilila na neke čudne odluke kad je frizura u pitanju: od karantenskih izleta da se sami ošišate/obrijete, do jedva dočekanog termina za frizuru nakon što su se saloni otvorili. Vaša je kosa pretrpila sve i svašta (ne osuđujemo irokezice, časna riječ) no sad je vrijeme da se nagradite i u sezonu hladnog vremena uđete s frizurom na kojoj će vam mnogi muškarci pozavidjeti.

A s obzirom da smo tijekom proteklih mjeseci pogledali više filmova nego vjerojatno u proteklih dvije godine dobili smo broje inspiracije u legendama filmske industrije – od  Gregoryja Pecka i Marcella Mastroiannija do Hugha Granta i Leonarda di Caprija.

Leonardo DiCaprio u ‘Velikom Gatsbyju’ (2013)

Iako niste sasvim sigurni hoćete li uskoro dobiti pozivnicu za neki event, barem ćete biti spremni s frizurom a’la Leonardo DiCaprio. Odnosno, Jay Gatsby, lik kojeg je tako izvrsno utjelovio u filmu ‘Veliki Gatsby’, Baza Luhrmanna iz 2013. Začešljan do ultimativne elegancije, završni ‘touch’ ove fizure ipak je valoviti dio koji se postiže preciznom taktikom i gelom za oblikovanje.

Vincent Cassel u filmu ‘Mržnja’ (1995.)

Dvadeset i pet godina od objavljivanja, kultna krimi drama Matheeu Kassovitza ‘La Haine’ (Mržnja) još uvijek je jednako relevantna. Glavni su glumci Saïd Taghmaoui, Hubert Koundé i Vincent Cassel, a film govori o skupini obespravljenih mladića koji žive u potlačenom sustavu koji potiče rasizam i policijsku brutalnost. Osim izvrsne glume, vodeći trio također izgleda vrlo cool. Casselova kosa (ili njezin nedostatak) posebno: zbog čega je obrijana glava u svakom trenutku izvrsna ideja za pravu mušku frizuru. Uostalom ovo je vjerojatno najjednostavniji, ali i nesumnjivo i najupečatljiviji potez koji možete napraviti ove jeseni.

Hugh Grant u ‘Maurice’ (1987.)

Niste sigurni što biste napravili s kosom koja vam je narasla zadnjih mjeseci? Otiđite frizeru i pokažite mu fotografiju Hugha Granta iz romantične drame Jamesa Ivoryja: ‘Maurice’. Snimljen prema istoimenom romanu E. M. Forstera, ovo je jedan od rijetkih filmova u kojem Grant ne glumi ‘smotankovića’. Zapravo se radi o jednoj od najboljih uloga omiljenog britanskog glumca, koji glumi Clivea Durhama, koji se pak zaljubljuje u kolegu studenta Mauricea. No, osim glume i Grantova je frizura izvrsna: srednje dužine i lagano valovita, lijepo pada i uokviruje njegovo lice. Ovakva frizura sigurno će osvojiti srca djevojaka koje traže romantičarske tipove muškaraca.

Alain Delon u filmu ‘Bazen’ (1969)

Film ‘Bazen’ Jacquesa Derayja iz 1969. godine ima sve što biste mogli tražiti u ljetnoj drami: bazen (naravno), čarobnu pozadinu St. Tropeza i šarmantnog Jean-Paula kojeg glumi Alain Delon. Na glasu kao ikona stila filmskog ekrana, Deray je to potvrdio i odabirom Delona za glavnog glumca, a s njime je dobio i savršeno muževnu frizuru. Kratka kosa sa kratkim zulufima savršeno je podšišana do vrata i ako tražite frajerki look – onda je Delon čovjek koji će vas najviše inspirirati.

Marcello Mastroianni u filmu ‘Noć’ (1961)

Dobra stvar kod kinematografskih ikona iz 20. stoljeća jest ta što njihovi trikovi za njegovanje nikada ne blijede. Dokaz za to jest i talijanski glumac Marcello Mastroianni, koji glumi u nekim od najcjenjenijih filmova desetljeća. U filmu ‘Noć’ u režiji filmskog majstora Michelangela Antonionija utjelovio je isfrustriranog supruga – no koliko god mu uloga bila teška zato je frizura i više nego postojana! Besprijekorno ošišana s razdjeljkom po sredini, a po potrebi može i zalizana – idealna je jesenska referenca za kosu s više teksture.

Gregory Peck u ‘Praznik u Rimu’ (1953)

Uz brojne mudre životne lekcije (uključujući i onu o vezanju kravate), Gregory Peck, kao Joe Bradley, u filmu ‘Praznik u Rimu’ podučio nas je i klasičnom odijevanju i besprijekornom izgledu. Savršeno razdijeljena kosa, zagelirana prema unazad i lagano podignuta s prednje strane – jednostavna je ali i vrlo elegantna ‘lekcija’ kakvu frizuru odabrati. Sve što vam za nju treba jest češalj (može i u stražnjem džepu) i pomada koja će držati frizuru postojanom.

Pročitajte još...

Povezano

Ostavite komentar

Molimo upišite komentar
Molimo upišite vaše ime