Petak, 22 ožujka, 2024

Otkrivamo: 22 filma koja jedva čekamo gledati u 2022. godini

Obožavatelji superheroja i stripova bit će oduševljeni onim što će se pojaviti na ekranima. Prilagodbe iz književnosti obećavaju romantiku i misteriju, a stalni trendovi, poput snimanja filmova o bendovima, pjevačima i video igricama, nastavit će se i u ovoj godini

Ako je 2021. bila godina u kojoj je kino oživjelo nakon loše prijašnje godine, izazvane pandemijom, to znači da filmovi nadalje mogu biti samo bolji i zanimljiviji. Uspjeh filma “Spider-Man: No Way Home” sugerira da je publika, gladna sadržaja, i spremna se vratiti u sjedalice dvorane da vidi najnovije iz svijeta filma. “Dina” i razni Marvelovi filmovi, poput “Shang-Chi i legenda Deset Prstenova” također su dokazali da su kina i dalje živa.



Imajući to na umu, 2022. prema najavama, izgleda kao godina puna velikih izdanja. Od “Batmana” do najnovijih dodataka u MCU-u kao što su “Doctor Strange in Multiverse of Madness” i “Black Panther: Wakanda Forever”, obožavatelji superheroja i stripova bit će oduševljeni onim što će se pojaviti na ekranima. Prilagodbe iz književnosti kao što su “Cyrano” i “Death on the Nile” obećavaju romantiku i misteriju, a stalni trendovi, poput snimanja filmova o bendovima, pjevačima i video igricama, nastavit će se i u 2022. godini.

Black Panther: Wakanda forever – sve o novom nastavku popularnog filma!

U nastavku donosimo dvadeset i dva filma u 2022. koje jedva čekamo vidjeti:

22. Doctor Strange in the Multiverse of Madness

Smješten nakon događaja iz filma “Spider-Man: No Way Home”, čarolija Doktora Strangea rezultira pojavom novog zla – onog koje je Doktoru prilično poznato. Wanda Maximoff / Grimizna vještica (Elizabeth Olsen) pridružit će se ekipi ovog filma.

21. A Hero

Asghar Farhadi, iranski autor koji već ima dva Oscara za svoje filmove, objavit će svoj najnoviji film “A Hero” dobitnika Grand Prixa na filmskom festivalu u Cannesu. Film je nedavno ušao u uži izbor Oscara za najbolji međunarodni igrani film i favorit je za pobjedu.

20. Spider-Man: Across the Spider-Verse (Prvi dio)

Miles Morales vraća se u 2022. sa nastavakom od dva dijela, počevši od “Spider-Man: Across the Spider-Verse (Prvi dio)”. Napustit će Brooklyn kako bi putovao po Multiverzumu i udružio se s Spider-Ljudima iz alternativnih svemira kako bi se borio protiv novog, nepoznatog neprijatelja. Shamiek Moore će u ovom filmu udružiti snage s Hailee Steinfeld i Oscarom Isaacom.

19. Batman

Batman kojeg ovoga puta glumi Robert Pattinson, jedan je od najiščekivanijih filmskih izdanja 2022. Mračan i neraspoložen, Batman izgleda kao da će klasičnoj priči o Batmanu unijeti mračniju i brutalniju nijansu.

18. Cyrano

Cyrano Joea Wrighta spaja glazbu i klasičnu književnost. Temeljen na mjuziklu, koji se pak temeljio na predstavi iz 1897., Cyrano de Bergerac može sve. No, nedostatak povjerenja u svoj izgled mogao bi ga stajati ljubavi života.

17. Uncharted

Tom Holland i Mark Wahlberg udružuju snage u ovoj adaptaciji omiljene videoigare “Uncharted”. Film je prequel serije video igrica, a prikazuje kako su se dva glavna lika prvi put susrela.

16. Bob’s Burgers: The Movie

Bob’s Burgers je mnogima omiljena televizijska emisija već gotovo desetljeće. Davno se pričalo kako se radi na filmu baziranom na omiljenom američkom hamburgeru, a čini se da se to konačno događa 2022. godine.

15. Elvis

Baz Luhrmann se vratio u svijet filma s biografskim filmom o Elvisu Presleyju. Austin Butler glumi Presleyja, dok će Tom Hanks glumiti njegovog menadžera. Poznavajući Luhrmanna, ovaj će film biti ekstravagantan i vizualni praznik za oči.

14. Black Panther: Wakanda Forever

Chadwick Boseman možda više nije s nama, ali duh Black Panthera nastavlja se s Black Panther: Wakanda Forever. Izvorna glumačka postava vraća se pod pretpostavkom da će se svijet stvoren u prvom filmu nastaviti istraživati. T’Challina sestra Shuri također će igrati veću ulogu u ovom filmu.

13. Texas Chainsaw Massacre

Iako je ovo deveti film u franšizi, Texas Chainsaw Massacre izravan je nastavak filma iz 1974. godine. Dvadesetpetogodišnjakinja odvede svoju mlađu sestru i prijatelje na poslovni put u Teksas, što se pokazuje kobnom pogreškom nakon što ih Leatherface odluči uloviti.

12. Sonic the Hedgehog 2

Omiljeni jež vraća se 2022. godine! U filmu se pojavljuje njegov novi pomoćnik Miles. Ovaj put pokušavaju spasiti Master Emerald od doktora Eggmana i Knucklesa Echidne, stvarajući novu epsku avanturu na velikom ekranu.

11. The Lost City

U ovom filmu Sandra Bullock glumi spisateljicu ljubavnih romana koja nakon pokušaja otmice ostane u džungli sa svojim modelom s naslovnice knjige (Channing Tatum). Film je mješavina romantične komedije i akcijske pustolovine, a mi ga jedva čekamo.

10. Top Gun: Maverick

“Top Gun: Maverick” nastavak je filma “Top Gun” iz 1986. Nakon trideset godina u službi, Pete je na savršenom mjestu na kojem treba biti, ali kada počne trenirati novu grupu, morat će se suočiti sa svojom prošlošću i budućnošću na način na koji nikada prije nije.

9. Turning Red

Pixar i Disney se ponovno udružuju, ali ovaj put glavni lik “Turning Red” je trinaestogodišnja kinesko-kanadska djevojka po imenu Meilin. Jednog dana pretvara se u divovsku crvenu pandu, i iako se može vratiti u svoje ljudsko ja, trenuci ekstremnih emocija uzrokuju da se ponovno pretvori u pandu.

8. Nope

Glumačka postava u kojoj su Daniel Kaluuya, Keke Palmer i Steven Yeun glumit će u sljedećem filmu Jordana Peelea: “Nope”. Svijet će biti blagoslovljen još jednim Peeleovim horor filmom 2022. godine, iako je radnja trenutno nepoznata.

7. The Flash

Iako su planovi za film o Flashu prvobitno postojali još 2004. godine, film izlazi u 2022. Flash odlučuje putovati u prošlost kako bi spasio svoju majku, ali stvari brzo počinju ići u krivom smjeru zbog putovanja.

6. Thor: Love and Thunder

Taika Waititi režira “Thor: Love and Thunder”, koji će biti nastavak filma “Thor: Ragnarok”. Iako je veći dio radnje trenutno nepoznat, Waititi je ranije rekao da će ovo biti ljubavni film.

5. Jurassic World Dominion

“Jurassic World Dominion” je sljedeći film u franšizi. Smješten četiri godine nakon događaja iz “Jurassic World: Fallen Kingdom”. Svijet se sada mora boriti s dinosaurima kao invazivnom vrstom. 

4. Death on the Nile

Iako je uključivanje Armie Hammer izazvalo kontroverze, “Death on the Nile” još je jedna adaptacija romana Agathe Christie. Nakon ubojstva na brodu, kreće utrka s vremenom oko pronalaska ubojice prije nego ubije još nekoga.

3. The Worst Person in the World

Film je nedavno ušao u uži izbor Oscara za najbolji međunarodni igrani film, a glavna glumica osvojila je nagradu za najbolju glumicu na filmskom festivalu u Cannesu. Ovaj film zaslužuje vašu pažnju.

 

2. Killers of the Flower Moon

Film Martina Scorsesea obilježit će još jednu suradnju s Leonardom DiCapriom i Robertom De Nirom. Na temelju istinite priče, FBI mora otkriti zašto se pripadnici autohtonog plemena sustavno ubijaju.

1. Avatar 2

Trinaest godina nakon što je originalni “Avatar” objavljen, James Cameron vraća se s “Avatarom 2”. Smješten nakon događaja iz prvog filma, Jake Sully i Neytiri sada imaju obitelj, ali nadolazeći rat s ljudima bliži se svakim danom.

Pročitajte još...

Povezano

Ostavite komentar

Molimo upišite komentar
Molimo upišite vaše ime