Subota, 23 ožujka, 2024

Pazi, spojleri: Što znamo o novom filmu ‘Spider-Man: No Way Home’

Kad se Peter Parker ne može nositi s time što javnost zna za njegov identitet, obraća se drugom junaku MCU-a za rješenje koje svijet okreće naglavačke. U filmu će se također pojaviti i nekoliko starih likova duge povijesti franšize

Najnoviji Spider-Man film u kina će stići ove zime. ‘Spider-Man: No Way Home’ označava kraj najnovije Spider-Man trilogije, u kojoj glume Zendaya i Tom Holland.



Kad se Peter Parker ne može nositi s time što javnost zna za njegov identitet, obraća se drugom junaku MCU-a za rješenje koje svijet okreće naglavačke. U filmu će se također pojaviti nekoliko starih likova duge povijesti franšize.

Evo svega što znamo o dugo očekivanom filmu

1/ Film stiže u kina 17. prosinca 2021. godine
Najnoviji Spider-Man film premijerno će biti prikazan u kinima oko Božića, nešto više od dvije godine od prethodnog filma, ‘Far From Home’. Njegov prvi teaser pokazuje da se film događa odmah nakon događaja iz posljednjeg nastavka, kada je veliki, loši Mysterio, kojeg glumi Jake Gyllenhaal, otkrio svijetu da je njihov junak Peter Parker.

2/ Posljednji dio trilogije o Spider-Manu u kojem glume Tom Holland i Zendaya 
‘No Way Home’ okončat će najnoviju Spider-Man trilogiju koja je započela ‘Spider-Man Homecoming’ 2017. godine. To bi također mogao biti posljednji film za trenutnu franšiznu ekipu, koja uključuje Toma Hollanda kao Petera Parkera i Zendayu kao MJ. Holland. Holland je ranije ove godine potvrdio Collideru da njegov ugovor s Marvel Studios završava.
“Spider-Man 3 bi mi bio posljednji po ugovoru pa sam im uvijek govorio ako me žele nazad bit ću tamo u trenu”, rekao je Holland. “Volio sam svaku minutu ovog nevjerojatnog svijeta. Promijenilo mi je život na bolje, tako sam sretan što sam ovdje. Ako me žele nazad bit ću tamo, ako ne žele, ja ću otići sa seta kao vrlo, vrlo sretna osoba jer je ovo bilo nevjerojatno putovanje.” 
Zendaya je također govorila o svom iskustvu sa snimanja Spider-Man filmova, rekavši za E!’s Daily Pop da je snimanje filma ‘No Way Home’ “gorko-slatko”, jer “ne znamo hoćemo li napraviti još jedan dio”. 

 

 
 
 
 
 
Pogledajte ovu objavu na Instagramu.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Objavu dijeli Zendaya (@zendaya)

3/ U filmu će se pojaviti doktor Strange
U duhu drugih crossovera MCU-a, Spider-Man će blisko surađivati ​​s drugim superjunakom tijekom svog posljednjeg filma. Doktor Strange, kojeg glumi Benedict Cumberbatch, odigrat će veliku ulogu u filmu, nakon što se udružio s Peterom Parkerom i Tonyjem Starkom (RIP) tijekom Rata beskonačnosti. 
U novom teaseru, Parker odlazi do Strangea po pomoć nakon što se borio s pritiskom otkrivanja svoga identiteta. Strange, koji se čini da je na udaljenom mjestu (sudeći prema njegovom snijegom pokrivenom domu), pristaje izvesti čaroliju zbog koje će svijet zaboraviti tajni identitet Spider-Mana. Kad Parker počne razmišljati, shvaćajući da će čak i njegova sadašnja djevojka MJ i teta May zaboraviti, čini se da je čarolija proradila, što je dovelo do nekih nadrealnih događaja u MCU-u.

4/ ‘No Way Home’ predstavit će multiverse MCU-u
Marvelov kinematografski svemir do sada je bio vlastiti samostalan svijet. Međutim, Multiverzum, ili koncept da više stvarnosti može postojati istodobno, bio je vladajući element stripova Marvel, s različitim verzijama naših omiljenih superjunaka koji se bore u svojim svjetovima i ponekad međusobno komuniciraju. Sada kada je Multiverse predstavljen u Marvelovim televizijskim emisijama ‘WandaVision’ i ‘Loki’, izgleda da će ‘Spider-Man: No Way Home’ biti prvi MCU film koji uključuje koncept spajanja stvarnosti.
U novoj najavi vidimo posljedice petljanja u stvarnost nakon što Peter i doktor Strange izvedu čaroliju kako bi svijet zaboravio da je Peter Spider-Man. Odjednom New York MCU-a počinje izgledati poput alternativne stvarnosti Christophera Nolana u filmu Inception, s ulicama i zgradama koje se savijaju i preokreću. Osim što stan postaje 3D, čarolija očito otvara i vrata u drugu stvarnost, puštajući poznate zlikovce.

 

5/ Likovi iz prethodnih Spider-Man franšiza pojavit će se u ‘No Way Home’
Tizer je također potvrdio priču o kojoj se šuškalo otkad je najavljena glumačka ekipa: Likovi iz starih franšiznih Spider-Mana, u kojima glume Tobey Maguire i Andrew Garfield, pojavit će se u filmu ‘No Way Home’. Iako se šuška da će se pojaviti svi stari zlikovci, teaser potvrđuje samo dva zlonamjernika iz doba Maguirea.
red kraj najave, vidimo zelenu granatu bačenu na autocestu u New Yorku, koja sve raznosi dok u pozadini svira zlokobno pjevušenje. I oružje i smijeh pripadaju Normanu Osbornu (Willem DaFoe), zvanom Zeleni goblin, negativcu iz prvog filma o Spider-Manu.
U najvećem iznenađenju teasera, posljednji kadar prikazuje dr. Otto Octavius (Alfred Molina) izlazeći iz izmaglice dima govori: “Zdravo, Peter.” Zlikovac, poznat i kao Doc Ock, glavni je negativac u filmu Spider-Man 2. iz 2004. Osim Doca Ocka i Green Goblina, obožavatelji su u posljednjoj polovici trailera pronašli i naznake drugih bivših Spider-Man zlikovaca.

 

 
 
 
 
 
Pogledajte ovu objavu na Instagramu.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Objavu dijeli Spider-Man: No Way Home (@spidermanmovie)

Pročitajte još...

Povezano

Ostavite komentar

Molimo upišite komentar
Molimo upišite vaše ime