Subota, 23 ožujka, 2024

Početak jeseni je ujedno i početak nove sezone programa koji spaja filmove i knjige

Film nas zaokuplja svojom radnjom, a impresivno veliko platno je neusporedivo s kućnim televizorom ili laptopom jer izlazak je doživljaj, druženje je susret s onima koji dijele iste ili slične strasti i koji se ne boje uložiti vrijeme u nove zanimljive trenutke

Početkom ove godine CineStar je pokrenuo novi koncept za sve ljubitelje sedme umjetnosti i literature jer ima fantastičnih filmova za koje znate da su snimljeni prema bestselerima i ovo je prilika za spoj doživljaja na filmskom platnu te svega onoga što proživljavate čitajući knjigu.



Kad god čitamo ili gledamo film imamo priliku na neko vrijeme maknuti se od realnosti, postižemo duhovno i emocionalno zadovoljstvo. Interpretiramo i jedino i drugo na svoj način. Film nas zaokuplja svojom radnjom, a impresivno veliko platno je neusporedivo s kućnim televizorom ili laptopom jer izlazak je doživljaj, druženje je susret s onima koji dijele iste ili slične strasti i koji se ne boje uložiti vrijeme u nove zanimljive trenutke. Ako smo zaboravili opustiti se i prepustiti, vrijeme je da se podsjetimo.

Film temeljen na popularnoj knjizi

U srijedu 28. rujna Cinema Book Club započinje pretpremijerom filma “Dobra kuća” u kojem glavnu ulogu igra Sigourney Weaver koja je zasjala u ulozi Hildy Good, agentice nekretninama u idiličnom gradiću u Novoj Engleskoj, čija duhovitost i prividni uspjeh prikrivaju mračnu istinu njezina života: malo previše uživa u svom vinu. No, Hildy uspješno sve drži pod kontrolom sve dok se ponovno ne rasplamsa romansa sa srednjoškolskom ljubavi Frankom Getchellom (Kevin Kline) što pokrene lanac događaja koji prisiljava Hildy da se suoči sa svojom zakopanom prošlošću. Temeljen na uspješnom romanu, “Dobra kuća” je višeslojni portret ponosne, snažne žene kojoj ne bi palo na pamet zatražiti pomoć i čiji se život neće promijeniti dok to sama ne učini. Upoznati sebe nje jednostavan proces, a nerijetko je i bolan, no oslobođenje koje se dogodi ako smognemo dovoljno snage za taj proces, vrijedi svakog uloženog trenutka.

U srijedu 28. rujna na pretpremijeri filma “Dobra kuća” u Kaptol Boutique Cinema očekuje vas i panel na temu “Kako pronaći sebe” s početkom u 19:30. Gosti panela su Seid Serdarević – glavni urednik izdavačke kuće Fraktura i Ivan Jozić, pisac & manager. U Zagrebu film pretpremijerno možete pogledati jedino u Kaptol Boutique Cinema gdje vas očekuje i tasting kave u WOW baru, dok su nacionalne projekcije na programu u 20 h u svim drugim CineStar kinima. Sve prisutne očekuje bookmark, a najsretnije i poklon partnera. Partneri večeri su Dietpharm/PharmaS, Barcaffe te izdavačka kuća Fraktura.

 

Pročitajte još...

Povezano

Ostavite komentar

Molimo upišite komentar
Molimo upišite vaše ime