Ponedjeljak, 25 ožujka, 2024

Svjetske klasike kao što su Giselle i Orašar ove jeseni gledamo u kinima

Ekskluzivno u Cinestaru do kraja godine prikazuju se čak četiri klasika Royal Opera Housea

Opere i baleti dolaze u vaša omiljena CineStar kina!



Royal Opera House i CineStar najavili su sjajnu sezonu jesen – zima 2020. koja, u distribuciji Trafalgara, uključuje dvije izuzetne opere i dva sjajna baleta.

Na repertoaru su baleti Giselle i Orašar te opere Manon Lescaut i Macbeth, a sva četiri klasika Royal Opera Housea publika će moći pogledati u zagrebačkom Kaptol Boutique Cinema te u CineStar kinima Rijeka i Split.

Sezonu svjetskih spektakala na velikom platnu CineStar je otvorio 20. listopada kraljevskim baletom Giselle, pričom o izdaji, nadnaravnom i ljubavi koja nadilazi smrt. Snimljen 2016. godine, u ovom obožavanom klasičnom baletu nastupaju Marianela Nuñez i Vadim Muntagirov.

Scena iz baleta Giselle / The Royal Ballet @ Royal Opera House / Fotografija:
©Tristram Kenton

Studeni je rezerviran za predstavljanje Puccinijeve Manon Lescaut te za Verdijev Macbeth. Manon Lescaut premijerno je izvedena 1893. godine, a izvedba je u povijesti zabilježena kao Puccinijev prvi veliki trijumf. Produkciju Jonathana Kenta iz 2014. vodi Antonio Pappano, a glavne uloge imaju Jonas Kaufmann, Christopher Maltman i Kristine Opolais. U Verdijevom Macbethu nadahnutom Shakespeareovom tragedijom u veličanstvenoj glumačkoj postavi nalaze se Anna Netrebko, Željko Lučić i Ildebrando D’Arcangelo, a opera koja će biti prikazana u kinima snimljena je 2018. godine.

Scena iz baleta Giselle / The Royal Ballet @ Royal Opera House / Fotografija:
©Tristram Kenton

Sezonu 10. prosinca zatvara vjerojatno najpoznatiji te često opisan kao – najljepši balet, Riječ je o Orašaru koji će se na velikim platnima naći u izvedbi snimljenoj 2016. godine. Spektakularna produkcija Petera Wrighta očarala je djecu i odrasle od prve izvedbe Kraljevskog baleta 1984. godine. Zima bez Orašara gotovo je nezamisliva, a u ovoj izvedbi oduševljavaju: Lauren Cuthbertson, Federico Bonelli, Francesca Hayward i Alexander Campbell.

Scena iz Orašara / Royal Balet @ The Royal Opera House, Covent Garden, London.
Fotografija: Tristram Kenton

Na svakoj projekciji CineStar časti pjenušcem u prvoj pauzi između činova, a u projekcije svih ekranizacija uključeni su i ekskluzivni isječci iza kulisa, intervjui i izvođači izbliza te tako gledatelji mogu biti dovoljno blizu izvedbe i same scene.

Spektakli u CineStaru / Fotografije: CineStar

Više informacija o programu i ulaznicama dostupno je OVDJE.

Naslovna fotografija: Tristram Kenton, Scena iz Orašara / Royal Balet @ The Royal Opera House, Covent Garden, London.

Pročitajte još...

Povezano

Ostavite komentar

Molimo upišite komentar
Molimo upišite vaše ime